Egyedülálló KRESZ-parkot adtak át Budapest XVIII. kerületében – Sajtóközlemény

In hír
KRESZ-park

Fővárosi viszonylatban is egyedülálló KRESZ-park közlekedési gyakorlópályát adott át Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. Ughy Attila polgármester és a városvezetés szívügyeként kezelt, kiemelt jelentőségű projekt közel 50 millió forintos beruházással valósult meg a Teleki és Aranyeső utca sarkán található Régi Piactér mellett. A családi park a kerületi fiatalok közlekedési kultúrájának fejlesztését és a közlekedési szabályok ismereteinek széleskörű megismertetését szolgálja.

KRESZ-park

A pálya a kerületi ikonikus helyszíneket és azok különböző forgalmi szituációit modellezi, így az elnevezések is az eredeti utcaneveket követik; például a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, az Üllői utat, a Gilice-téri körbeforgalmat, a Nagykőrösi utat, a Nemes utcát, vagy a Péterhalmi utat és egy vasúti átjárót. Ökotudatos kerület lévén nem maradhat el a játék elektromos autótöltő állomás sem, amely élethűen jelzi a 18. kerületben ma már egyre markánsabban jelenlévő alternatív közlekedési filozófia és zöld-szemlélet támogatását.

A kerületi rendőrkapitányság helyszíni oktatásai során pedig az óvodások ismerhetik meg szervezetten, játékos körülmények között a forgalmi szituációkat.

 

Ughy Attila polgármester:

„Arra orientáljuk a gyerekeket, hogy játékos körülmények között sajátítsák el a nagybetűs élet kihívásait. Ezzel is próbáljuk minimalizálni a közlekedésben rejlő kockázatokat, megelőzni a figyelmetlenségből, vagy a KRESZ-szabályok hiányos tudásából eredő baleseteket. Nagyon fontos, hogy minél több gyermek, minél többször, már az óvodai és alsótagozatos iskolai keretek között is, ide tudjon jönni, és szakszerű oktatás mellett, játszva tanulja meg a saját és a mások biztonságát jelentő közlekedési szabályokat. A megelőzési szemlélet volt irányadó abban, hogy családbarát kerületként megvalósítsuk ezt az egyedülálló KRESZ-parkot.”

You may also read!

Harley Davidson Low Rider S

Harley Davidson Low Rider S teszt – férfias játékszer

A hétvégén egy Harley Davidsont tesztelhettem. A Low Rider S egy nagyon őszinte motor.  Finomnak semmiképpen nem mondanám. De

Read More...
Hofele Mercedes GLS

A Hofele fényűző magasságba emeli a Mercedes GLS-t – Hofele Mercedes GLS

A Hofele német tuningcég nemrég mutatta be, hogy alakítja tökéletessé a Mercedes-Benz GLS-t, amelyet Ultimate HGLS-nek neveznek. Megjelenésében keveredik a

Read More...
Lancia Ypsilon mild hibrid

Emlékszel még a Lancia-ra? Még nem tűnt el, jön a Lancia Ypsilon mild hybrid speciális kiadása

Idén az év elején a Lancia egy utolsó lendületet vett, hogy életben tartsa még néhány évig a márkát az

Read More...