Egyedülálló KRESZ-parkot adtak át Budapest XVIII. kerületében – Sajtóközlemény

In hír
KRESZ-park

Fővárosi viszonylatban is egyedülálló KRESZ-park közlekedési gyakorlópályát adott át Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. Ughy Attila polgármester és a városvezetés szívügyeként kezelt, kiemelt jelentőségű projekt közel 50 millió forintos beruházással valósult meg a Teleki és Aranyeső utca sarkán található Régi Piactér mellett. A családi park a kerületi fiatalok közlekedési kultúrájának fejlesztését és a közlekedési szabályok ismereteinek széleskörű megismertetését szolgálja.

KRESZ-park

A pálya a kerületi ikonikus helyszíneket és azok különböző forgalmi szituációit modellezi, így az elnevezések is az eredeti utcaneveket követik; például a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, az Üllői utat, a Gilice-téri körbeforgalmat, a Nagykőrösi utat, a Nemes utcát, vagy a Péterhalmi utat és egy vasúti átjárót. Ökotudatos kerület lévén nem maradhat el a játék elektromos autótöltő állomás sem, amely élethűen jelzi a 18. kerületben ma már egyre markánsabban jelenlévő alternatív közlekedési filozófia és zöld-szemlélet támogatását.

A kerületi rendőrkapitányság helyszíni oktatásai során pedig az óvodások ismerhetik meg szervezetten, játékos körülmények között a forgalmi szituációkat.

 

Ughy Attila polgármester:

„Arra orientáljuk a gyerekeket, hogy játékos körülmények között sajátítsák el a nagybetűs élet kihívásait. Ezzel is próbáljuk minimalizálni a közlekedésben rejlő kockázatokat, megelőzni a figyelmetlenségből, vagy a KRESZ-szabályok hiányos tudásából eredő baleseteket. Nagyon fontos, hogy minél több gyermek, minél többször, már az óvodai és alsótagozatos iskolai keretek között is, ide tudjon jönni, és szakszerű oktatás mellett, játszva tanulja meg a saját és a mások biztonságát jelentő közlekedési szabályokat. A megelőzési szemlélet volt irányadó abban, hogy családbarát kerületként megvalósítsuk ezt az egyedülálló KRESZ-parkot.”

You may also read!

felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...
BMW 2-es Gran Coupe

Nem túl szép a BMW 2-es Gran Coupe


Régen a kupé a sportos kétajtós autót jelentette általában keret nélküli ablakkal. A felsőbb kategóriákban már évek óta

Read More...

Leave a reply: