fbpx

Az elektromos Jazz

In elektromos, hír
Az elektromos Jazz

A klasszikus Jazz még az elektromos hangszerek előtt született, majd az elektromos hangszerek elterjedése nem elsöpörte, hanem kiszínezte a műfajt. A Honda is hasonlóra számíthat, az új Jazz hibridhajtású modellje a cég termékkínálatát színesíti. Elsősorban zöld irányba. Még nem tisztán elektromos hajtású autó, ez amolyan elektro-akusztikus Jazz…

A Honda bejelentette, hogy az új Jazz – más piacokon Fit márkanéven futó – kis-kompakt világpremierje a Tokiói Autószalonon lesz a következő hónapban. Szokásos módon az autógyártó nem árult el részleteket, csupán egy kis hírveréssel vonja magára a figyelmet. Ez már a negyedik generációja a Fit-Jazz modellnek, amit Európában természetesen továbbra is Jazzként fognak értékesíteni. Annyit azért elárultak, hogy az üzemanyagtartály továbbra is az autó közepén, az alvázban lesz a jobb helykihasználás érdekében.

Az elektromos Jazz

További kiszivárgott hír, hogy a hibrid modell egy kétmotoros rendszert tartalmaz, amelyben az egyébként sem nagy motor még kisebb lett. Az új modell nem veszélyezteti az autó „jelenlegi kiváló használhatóságát”, és „biztosítja az utas kényelmét, és még élvezetesebbé teszi a mindennapi életüket”. Ennyit mondott a Honda a 2020-as Jazz modellről.

Mindezek ellenére már tudjuk, hogy az 1,5 literes hibrid rendszer a Honda Insight modellből érkezik, 151 lóerős és 267 Nm nyomatékra képes. Stílus szempontból az új Jazz a jelenlegi modell továbbfejlesztése, kissé sportosabb megjelenéssel. A pletykák szerint később egy crossover változat is készül nagyobb hasmagassággal.

Az elektromos Jazz

Belül az elvárásoknak megfelelően egy digitalizált műszerfal, egy új információs és szórakoztató rendszer nagy központi érintőképernyővel és sok-sok vezetéstámogató rendszer szolgálja a leendő vásárlókat. Az új Jazz mellett a Honda standján kiállítják az Észak-Amerikában forgalmazott Accord szedánt is, amit kizárólag hibrid hajtással a Japán piacon csak 2020 elején vezetnek be.

És aki tisztán elektromos hajtású Hondát szeretne látni, annak is érdemes Tokióba utazni. Bár az európai városokban is hasznos, de inkább a Japán kultúrába, autópiacba illeszkedő Honda e-electric is kiállításra kerül.

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

kigyulladt egy Porshce Taycan

Lángok martaléka lett egy elektromos Porsche Taycan

Vasárnap egy floridai garázsban kigyulladt egy Porshce Taycan, a tűz nem csak az autóban, de az épületben is komoly

Read More...
Mercedes GLA

Megérkezett a vadonatúj Mercedes GLA Magyarországra

Már nálunk is rendelhető a 2019 végén bemutatott kompakt crossover modell A Mercedes 2013-ban leplezte le a kompakt szabadidő-autók piacán

Read More...
DS 3 Crossback teszt

DS 3 Crossback teszt – üvöltő extravagancia

A Citroen prémium márkája a DS, ennek kisebbik SUV típusát, a DS 3 Crossbacket tesztelhettük. Az autó megjelenése igazán

Read More...

Leave a reply: