Az elektromos Jazz

In elektromos, hír
Az elektromos Jazz

A klasszikus Jazz még az elektromos hangszerek előtt született, majd az elektromos hangszerek elterjedése nem elsöpörte, hanem kiszínezte a műfajt. A Honda is hasonlóra számíthat, az új Jazz hibridhajtású modellje a cég termékkínálatát színesíti. Elsősorban zöld irányba. Még nem tisztán elektromos hajtású autó, ez amolyan elektro-akusztikus Jazz…

A Honda bejelentette, hogy az új Jazz – más piacokon Fit márkanéven futó – kis-kompakt világpremierje a Tokiói Autószalonon lesz a következő hónapban. Szokásos módon az autógyártó nem árult el részleteket, csupán egy kis hírveréssel vonja magára a figyelmet. Ez már a negyedik generációja a Fit-Jazz modellnek, amit Európában természetesen továbbra is Jazzként fognak értékesíteni. Annyit azért elárultak, hogy az üzemanyagtartály továbbra is az autó közepén, az alvázban lesz a jobb helykihasználás érdekében.

Az elektromos Jazz

További kiszivárgott hír, hogy a hibrid modell egy kétmotoros rendszert tartalmaz, amelyben az egyébként sem nagy motor még kisebb lett. Az új modell nem veszélyezteti az autó „jelenlegi kiváló használhatóságát”, és „biztosítja az utas kényelmét, és még élvezetesebbé teszi a mindennapi életüket”. Ennyit mondott a Honda a 2020-as Jazz modellről.

Mindezek ellenére már tudjuk, hogy az 1,5 literes hibrid rendszer a Honda Insight modellből érkezik, 151 lóerős és 267 Nm nyomatékra képes. Stílus szempontból az új Jazz a jelenlegi modell továbbfejlesztése, kissé sportosabb megjelenéssel. A pletykák szerint később egy crossover változat is készül nagyobb hasmagassággal.

Az elektromos Jazz

Belül az elvárásoknak megfelelően egy digitalizált műszerfal, egy új információs és szórakoztató rendszer nagy központi érintőképernyővel és sok-sok vezetéstámogató rendszer szolgálja a leendő vásárlókat. Az új Jazz mellett a Honda standján kiállítják az Észak-Amerikában forgalmazott Accord szedánt is, amit kizárólag hibrid hajtással a Japán piacon csak 2020 elején vezetnek be.

És aki tisztán elektromos hajtású Hondát szeretne látni, annak is érdemes Tokióba utazni. Bár az európai városokban is hasznos, de inkább a Japán kultúrába, autópiacba illeszkedő Honda e-electric is kiállításra kerül.

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...
BMW 2-es Gran Coupe

Nem túl szép a BMW 2-es Gran Coupe


Régen a kupé a sportos kétajtós autót jelentette általában keret nélküli ablakkal. A felsőbb kategóriákban már évek óta

Read More...

Leave a reply: