Mustang németül?

In elektromos, hír
Mustang Mach-E VW MEB

Az új Mustang Mach-E kisebb változata állítólag a VW MEB platformján fog készülni. A Mustang csikó, vagy ahogy a Ford említi, a „baby Mustang” még a fejlesztés korai fázisában van.

A Ford ez év elején mutatta be a Mustang Mach-E-t, és a kiszivárgott hírek szerint a cég egy kisebb SUV változaton dolgozik, amely még belefér az amerikai póniautó kategóriába. (Az Egyesült Államokban így nevezik a kompakt méretű, de nem csak vonalaiban sportos, kupé jellegű autókat)

Az Auto Express szerint a „baby” Mach-E a Volkswagen MEB platformra fog épülni. Noha ez szokatlan, a két társaság platform megosztási megállapodást kötött a nyáron, és a Ford megerősítette, hogy legalább egy nagy mennyiségben gyártásra kerülő, teljesen elektromos járművet készít majd Európában az európai vevők számára 2023-tól.

A Ford tervei szerint egy hat éves időszakban több mint 600 000 MEB alapú járművet értékesít Európában. A társaság azt is közölte, hogy a gondolkodnak egy második MEB platformra épülő modellen.

Továbbra sem tudjuk azonban, hogy melyik jármű lenne a Mustang csikó Mach-E, ám az Auto Express szerint a Ford és a Volkswagen illetékesei a múlt hónapban találkoztak, hogy megvitassák a MEB platform esetleges módosításait. A megbeszélések tárgya az autó front része, és a motorház, mivel a Ford hosszabb motorháztetőt és sportosabb profilt szeretne.

Mustang Mach-E VW MEB

A Ford nem erősítette meg ezen igényeit, de a cég elektromos autókért felelős igazgatója, Ted Cannis elmondta: “Kulcs fontosságú, hogy elegendő rugalmassággal rendelkezzünk, és elegendő lehetőséget kapjunk egyedi formaterveink megvalósításához, amit vevőink elvárnak a Fordtól”.

A Ford európai fő tervezője szerint a kisebb elektromos SUV profilja különbözne a Mach-E megjelenésétől. Murat Gueler javasolja azonban, hogy a crossover tartsa meg a Mustang nevet: „Azt tervezzük, hogy bővítjük a Mustang modelleket, valamiféle családot alakítanánk ki.”

Többet még nem tudunk a Mustang csikóról, de hasonló lenne a Volkswagen ID.3 és ID.4-hez. Ezek alapján a modell két elektromos motorral készülne, és különböző akkumulátor csomagokkal lenne rendelhető.

Mustang Mach-E VW MEB

forrás: carscoops.com

You may also read!

Honda Racing WTCR Esport

Honda Racing WTCR Esport – hamarosan kezdünk

Tassi Attila és a Honda Racing WTCR versenyzői hamarosan rajthoz állnak a virtuális versenypályán. A nyitó futamra hétfő este (április

Read More...
Audi E-Tron Sportback

A 2020-as Audi E-Tron Sportback, nem is rossz

Az Audi hivatalosan is bemutatta az E-Tron ferdehátú testvérét a sokak által várt SUV kupé változatát. Az izgalmas tetővonal az

Read More...
Lamborghini Huracan Evo tuning

1016 Industries Lamborghini Huracan Evo tuning, jobb, mint a tökéletes

Az USA egyik egzotikus autókra szakosodott tuning műhelye az 1016 Industries (www.1016industries.com) bemutatta a Lamborghini Huracan Evo új, utcai

Read More...

Leave a reply: