Chaos lesz az első görög szupersportkocsi neve

A tervezése során 500 km/h-s végsebességre számolnak

Háromezer lóerős teljesítményt és igen alacsony saját tömeget ígér egy görög autógyártó a Spyros Panopoulos Automotive első autójára, amely elvileg a jövő évi Genfi Autószalonon mutatkozok be.

A cég saját közlése szerint a jármű tömeg/teljesítmény aránya egészen hihetetlen 0.5 kilogramm/LE lenne, vagyis alig fél kilogramm tömeget kell megmozdítania egy-egy lóerőnek, amelynek nincs nagyon párja az autóiparban. Ezt elvileg az erős motor mellett a nagyon könnyű – maximum 1500 kilós – tömeggel érhetik el, amely részben azt jelenti, hogy kocsi vázkerete egy zylon nevű polimerből készül majd.

© Spyros Automotive

A teljesítményről egy 4.0 literes, duplaturbós, 40 szelepes, V10-es motor gondoskodik majd, amely állítólag 12 ezret fog forogni. Hogy a 3000 lóerős teljesítmény hogyan jön ki majd, azt nem közli a gyártó, mindenesetre azt igen, hogy egy 8-fokozatú duplakuplungos váltó viszi majd a motor erejét a kerekek felé. A 0-100 km/h-s tempót illetően 2 másodperc az ígéret, mindamellett, hogy fékezésnél akár 3G-s lassulást is elérnek majd az autóval.

© Spyros Automotive

A felfüggesztések végein elöl 21, míg hátul 23 colos kerekek lesznek majd, természetesen kerámia féktárcsákkal, amelyek 428 milliméteresek elöl és 416 mm-esek hátul.

A Chaos végleges dizájnja sem látható még teljes egészében, a cég egy lepellel letakart alakot, valamint néhány részletet mutatott meg csupán az autóból.

© Spyros Automotive

A kocsi alkotója Spyros Panopoulos a saját bevallása szerint egyébként komoly motorsportból származó tapasztalattal rendelkezik, épített már 1400 lóerős Mitsubishi Evo-t, a kocsi 2.0 literes motorjának felhasználásával, sőt saját motorfejlesztése is van, amely egy négyhengeres, 1788 köbcentis motort jelent, nem szerény 2880 lóerős teljesítménnyel.

© Spyros Automotive

Forrás: hvg.hu

Verified by MonsterInsights