Audi A8 PHEV

In hír
Audi A8 PHEV

Az Audi a felsőkategóriás autóinál egyelőre csak a tölthető hibrid változat fejlesztésére fog összpontosítani, a teljesesen elektromos autó sorozatgyártásának tervét még félretették.

A cég fejlesztési vezetője, Hans-Joachim Rothenpieler megerősítette a döntést az Automotive News Europe-nak adott interjúban: “Növeljük hibridünk vezetési hatótávját ami a 47 km-t meghaladhatja, de az A8-as teljesen elektromos változatára még várunk .”

Audi A8 PHEV

Bram Schot, az Audi AG igazgatóságának elnöke még tavaly jelentette be, hogy az A8-as következő generációja valószínűleg teljesen elektromos lesz, de az ötlet még a tervezőasztalon van, mert az Audi egy teljesen új koncepcióval kívánja forradalmasítani a csúcskategóriáját.

Az autógyártó most azt tervezi, hogy közeljövőben gyártott felsőkategóriás autói PHEV hibridek legyenek. A vállalat úgy véli, hogy az EV-k kis és középkategóriájú szegmense sokkal gyorsabban fejlődik, mint a nagy luxusautók esetében.

Az A8 elektromos változat várakoztatása, ellentétes az Audi német versenytársainak koncepciójával. A BMW 7-es és a Mercedes-Benz S-osztály következő generációja EV változatban is kapható lesz.

Audi A8 PHEV

Az Audi már kínálja az A8 60 TFSIe-t plug-in hibrid változatban. A 3,0 literes V6-os benzin és az elektromos motor összesen 443 lóerőt és 700 Newtonmétert állít elő. A WLTP tesztciklus szerint elektromos módban a hatótáv meghaladja a 40 kilométert.

Audi A8 PHEV

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...