Szuper ritka Puch 500 GE, mint a Mercedes de mégsem

In veterán
Puch 500 GE

Ebből a modellből összesen három darab készült és ezzel a különleges színnel csak egy darabot gyártottak, amely most eladó lesz. Az eredeti Mercedes G-osztály fejlesztése 1972-ben kezdődött, amikor a korábbi Daimler-Benz AG összeállt a Steyr-Daimler-Puch gyárral, Grazban (Ausztria).

Három évvel a tervezés után a vezetőség jóváhagyta a sorozatgyártás megkezdését és nem sokkal ezután a világ egyik legismertebb terepjárójává vált. Szintén 1975-ben a két fél megállapodott, hogy közös autógyárat építenek Grazban, ahol többek között a G-osztályt 1979. februártól Puch néven gyártották.

Puch 500 GE

Néhány országban – például Ausztriában és Svájcban – a G-osztályt 1999 végéig Puch és Mercedes emblémával együtt adták el. Az eladott terepjárók közül kizárólag három darab 500 GE-re került egyedül a Puch embléma. Csak öt ajtós, hosszú tengelytávval és V8-as motorral 446 példányt készítettek, mivel 1993 és 1994 között gyártották, de ezeken mindkét gyártó jelvénye díszelgett.

Puch 500 GE

Ennek az Amethystblau Metallic fényezésű Puch 500 GE-nek érdekes története van. A legyártása után szinte mindennap használták, különböző bemutatókon és sajtótájékoztatókon jelentek meg vele. Az 1990-es években számos prospektus és magazin borítóján ez az autó szerepelt. Az akkor létező összes extrával felszerelték a M117-et. Többek között gallytörő rács, oldalsó fellépő, aluminium ötvözetből készült kerekek, elektromos és fűtött első ülések, sebességtartó automata és elektromos napfénytető.

Puch 500 GE

A GE 5,0 literes motorja szinte örökdarab 237 lóerős, álló helyzetből 100 km/órára 10,5 másodperc alatt gyorsul és a maximális sebessége 175 km/óra. A mai autók között ez nem egy lenyűgöző adat, de ne felejtsük el, hogy az 500 GE nem egy könnyű darab, a tömege 2370 kilogramm.

Puch 500 GE

A ritka Puch 162 992 kilométer futott. Kisebb felújításra szükség volt, így eredeti állapotba van a kocsi. Az egyedi terepjárót az RM Sotheby’s értékesíti június második felében, az Esseni aukción. Az eredeti papírokkal együtt árulják, ezzel is bizonyítva, hogy valójában ez az első Puch 500 GE. A kikiáltási ára sem ismert egyelőre.

Forrás: motor1.com

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...