Brit autókülönlegességek a Morgantól, három és négy keréken

In bemutató
autókülönlegességek a Morgantól

A sportautók készítésére szakosodott angol cég bemutatta a korlátozott számban készült LE60 Plus Six négy és háromkerekű autóit. A különlegességek megépítésének célja a gépjárműgyártó hat évtizedes partnerségének a megünneplése a holland Louwman Exclusive kereskedővel, akik forgalmazzák Európa szerte ezt a típust.

autókülönlegességek a Morgantól

Csak öt egyedi autót építettek ebből a modellből, mindegyik sajátos jellegzetességgel készült. Kettő Plusz Six-et Ice Blue, további kettőt Scintilla Silver fényezéssel és egy 3 kerekűt mandulazöld színben.

autókülönlegességek a Morgantól

Az Ice Blue LE60 Plus Six modellek 19 colos könnyűfém kerekekkel, sárga díszítéssel utalnak az évfordulóra, ilyen például a külső elhelyezésű lámpatestek borítása és a féknyergek festése, LE feliratú matricák vannak a motorháztető oldalain. Az utastérben egyedi a fekete kavicsos mintájú bőr, sárga gyémánt varrással és LE60 fejtámlahímzéssel díszített ülés. A matt lakkozású fa műszerfalon és a kardánalagút felső burkolatán a különleges kiadvány diszkrét motívumait találjuk.

A másik LE60 Plus Six sportautó fémes Scintilla Silver fényezésű, 18 colos fekete Speedster kerekekkel és sárga féknyereggel. A hűtőrács mögé a 6-os számot festették, a motorháztető szélét sárga fényezésű sáv követi, sportos megjelenést adva a klasszikus brit autónak. Belül sárga varrású vízszintes ülésfűzést illetve a LE60 fejtámlahímzést találunk, valamint a karosszéria színével megegyező műszerfal és kardánalagút borítás teszi egyedivé a ritkaságot.

A Plus Six-et a BMW-től származó, soros hathengeres 3,0 literes turbófeltöltős motor hajtja, ami 335 lóerőt és 500 Nm nyomatékot eredményez. Ez elég szép teljesítmény, ha figyelembe vesszük az autó tömegét és hogy csak pár centire ülünk a földtől. A 0-100 km/órás gyorsulást mindössze 4,2 másodperc alatt élhetjük át.

autókülönlegességek a Morgantól

Ami a háromkerekű LE60 3-Wheeler-t illeti, mandulazöld színnel büszkélkedhet és ugyanolyan külső és belső sárga díszek teszik egyedivé, mint négykerekű testvéreit. Különlegesség ebben a modellben a lézerrel gravírozott bőr műszerfal panel.

autókülönlegességek a Morgantól

„Örülünk, hogy a Louwman Exclusive holland márkakereskedővel közösen tarthatjuk a jelentős évfordulót. Büszkék vagyunk a teljes márkakereskedő hálózatunkra és óriási öröm, hogy ezeket a mérföldköveket így, méltó módon ünnepeljük. Amikor Louwman felkeresett minket azzal a tervvel, hogy megünnepeljük a Morgan-kereskedő 60 éves együttműködését, stílusosak akartunk lenni. Minden Morgan autó különleges, de a tervező és kivitelező csapatunk munkájával ezek a különleges LE60 modellek különösen szépek és egyediek”- mondta Marcus Blake, a Morgan vezérigazgatója.

autókülönlegességek a Morgantól autókülönlegességek a Morgantól autókülönlegességek a Morgantól autókülönlegességek a Morgantól autókülönlegességek a Morgantól autókülönlegességek a Morgantól

Forrás: Carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...