A DS-ek 2-es szintű önvezető rendszere

In bemutató
2-es szintű önvezető

Az automataváltós DS 3 Crossback, amelynek tesztjét itt olvashatják és DS 7 Crossback, amelyet szintén teszteltünk, DS Drive Assist 2-es szintű önvezetéssel vannak ellátva. Ez 180 km/h sebességig működik. Lényege, hogy a vezető felügyelete mellett szabályozza az autó sebességét és a sávban tartja azt.

2-es szintű önvezető

A radar, a kamerák és egyéb érzékelők segítségével az autó a sávon belül halad és tartja a követési távolságot az előtte haladó járműhöz képest. Ha kell, képes állóra fékezni. Persze a kezünket a kormányon kell tartani.

Tehát kényelmes országúton és autópályán is, de én legjobban a dugókban élveztem a használatát.

Itt 3 másodpercnél rövidebb megálláskor még automatikusan újra is indul az autó. Ha ennél tovább állunk, meg kell pöccintenünk a gázpedált az induláshoz.

2-es szintű önvezető
Post-production : Astuce Productions

Autóúton, a vezető átengedheti a vezetést a rendszernek, miközben fenntartja az irányítást az autó felett. A mesterséges intelligencia a fedélzeti kamerán alapul, amely felismeri a folytonos és szaggatott vonalakat. Menet közben folyamatosan elemzi a képet, és értelmezi a helyzetet. Biztosítja, hogy a gépjármű a sávjában, a vezető által kívánt helyen maradjon. Ha a vezető jobbra húzódik, hogy több helyet hagyjon az egy sorban haladó motorosoknak, az LPA (Lane Position Assist) működésbe lép, és a sáv jobb szélén tartja a gépkocsit.

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...