A Skoda Octavia már megoldotta a szoftverproblémát, a VW Golf csak követi

VW szoftver probléma

Ezek a bosszantó szoftveres problémák a VW Csoport két húzó modelljét érintik. VW szoftver probléma

Ha azt állítanánk, hogy a Volkswagen Golf és a Skoda Octavia csak a német piac számára fontos, akkor az óriási tévedés lenne. Évente százezreket értékesítenek világszerte, tehát ezeknek a kompakt autóknak a legkisebb problémája is súlyos következményekkel jár a VAG pénzügyeire.

Az autóipari óriást napjainkban súlyos szoftverproblémák sújtják, először kényszerítve a VW márkát, hogy leállítsa a Golf eladásait és most cseh vállalt ugyanazt teszi az Octavia modelljével.

Úgy tűnik, hogy ugyanaz a probléma, a MQB Evo-alapú online csatlakoztathatósági komponens, nevezetesen a segélyhívó funkció. A Skoda szóvivője elmondta a német Automobilwoche hírportálnak, hogy a vállalat „ugyanazokat az intézkedéseket hozza, mint a Volkswagen”. Nem meglepő, hogy az Audi és a SEAT szintén vizsgálja, hogy vannak-e hasonló szoftverproblémák az A3-asban illetve a Leon-ban.

VW szoftver probléma

A Der Spiegel-nek a VW képviselője elmondta, hogy a minőségbiztosítási ellenőrzés során felfedezték a problémát, amely arra késztette a társaságot, hogy állítsa le a legkeresettebb autó szállítását. Nem tudni, hogy mennyi jármű érintett, de dolgoznak egy szoftverfrissítésen, amely várhatóan június 15–21-én fog megjelenni.

Érdemes megemlíteni, hogy ezek a szoftverproblémák nem zavarják a Golf gyártását, a VW továbbra is megszakítás nélkül állítja össze autóit. Ezek az autók megkapják majd az új szoftvert és utána a tulajdonosoknak szállítják. A problémás szoftver hátráltatta a Golf 8 forgalomba hozatalát, a vállalatnak nehézségei voltak az új funkciók megjavításával, köztük a vezeték nélküli frissítés funkcióival.

Ezek a váratlan akadályok, amelyeket továbbfokozott a koronavírus világjárvány okozta zavarok, az idei évben megnehezítik a VW pénzügyeit, alighogy a vállalat kezdett helyreállni az drága Dieselgate után következményei után.

 

Forrás: Motor1.com

Verified by MonsterInsights