Megrázta a koronavírus-válság, de úgy tűnik, mégis megmenekül a Renault

In hír

5 milliárd eurós, állami garancia mellett nyújtott hitelről egyezett meg nagybankokkal a Renault

A Renault eladásai már a válság előtt sem alakultak jól, a vállalat tavaly veszteséges volt, és már jóval a globális járvány kitörése előtt estek az eladások.

Eddig az idei év drámai, áprilisban a vállalat eladásai az EU-ban 79 százalékkal zuhantak, ezzel a francia autógyártó csoport az év első 4 hónapjában 47 százalékkal kevesebb autót adott el, mint egy éve.

A francia autógyártóval kapcsolatban az elmúlt hetekben többféle finanszírozási lehetőséget is megemlítettek, akár az állami tulajdonszerzés sem volt kizárt. A Reuters úgy tudja, hogy a francia vállalat tető alá hozott egy megállapodást bankokkal egy állami garancia mellett nyújtott 5 milliárd eurós hitelről, aminek a segítségével biztosítanák az autógyártó likviditását a nehéz időkben.

A hitelmegállapodáson a Renault már közel egy hónapja dolgozott, a konstrukciót még a Renault menedzsmentjének és a francia gazdasági miniszternek is jóvá kel hagynia.

Renault gyár Flins

Forrás: portfolio.hu

 

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...