Az Italdesign Nissan GT-R50 2021-es modellje egy olasz versenypályán mutatkozott be

In bemutató
Italdesign Nissan GT-R50 2021

A Nissannak és az Italdesign-nak a GT-R50 évfordulóján, a márciusi genfi autókiállításon kellett volna bemutatni a legújabb különlegességét, de a járvány miatt az esemény lemondása megváltoztatta a tervüket.

A két vállalat nemrégiben nyilvánosságra hozta az Italdesign által épített Nissan GT-R50-et az olaszországi Cervesina „Tazio Nuvolari” pályán.

Azért választották ezt a helyet, mert az Italdesign itt végzi minden általa készített autó tesztjét, beleértve a GT-R50-et is, amelynek jóváhagyási vizsgálata hamarosan véget ér.

Italdesign Nissan GT-R50 2021

Ez az első modell, amelyet az 2018-as prototípus után elismert a vezetőség és az Italdesign Nissan GT-R50 végre átállt a sorozatgyártás modellre, már ha használhatjuk ezt a kifejezést egy olyan járműre, amelyből csak 50 darabot készítenek.

Az első GT-R50 kocsikat 2020 végén és 2021 elején szállítják a vásárlóknak. Az Italdesign szerint az autó limitált verziója iránti kereslet erős és már jelentős számú foglalás történt.

Italdesign Nissan GT-R50 2021

Az ügyfelek szerte a világon összeállítják járműveik személyes konfigurációját. Annak érdekében, hogy a GT-R50 még egyedibbé váljon. Választhatnak egy olyan külsőt, amelyet a márka történetét alkotó GT-R ihlette. A vállalat szerint korlátozott számban tudnak már csak rendelést felvenni.

„Ez egy nagyon különleges nap, rendkívül nehéz hetek után, amely mindenki számára megterhelő volt. Miután le kellett mondanunk a Genfi Autószalonon zajló világpremierről és miután a COVID-19 miatt részlegesen leállítottuk termelési tevékenységünket, május elején 100% -ban visszatértünk a működőképességre és megerősíthetjük az első autók szállítása az év végére és 2021 elejére, a tervek szerint zajlanak ”- mondta Jörg Astalosch, az Italdesign vezérigazgatója.

Italdesign Nissan GT-R50 2021

A 2019-ben az Italdesign 50. évfordulójának ünneplésekor az Italdesign Nissan GT-R50 a 2020-as Nismo-n alapult. Ezért a vezetőség idén egy kézzel készített autóval állt elő, amelyet egy 3,8 literes dupla turbós V6-os motor hajt és a Nismo kifejezetten úgy hangolt, hogy 720 lóerőt és 780 Nm nyomatékot nyújtson.

Az Italdesign által készített Nissan GT-R50 ára: 990 000 euró (1,08 millió dollár) – ötször annyi, mint a gyári GT-R Nismo.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Veterán Villany

A múlt autói a jövő szolgálatában: legendás járműveket alakítanak át menő elektromos járgányokká – Veterán Villanyos

Richard „Moggy” Morgan és csapata nem ritkán a lehetetlennel kokettál: legendás kocsikat alakítanak át elektromos autókká, de úgy, hogy

Read More...
Korda Racing Supercar

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság

Read More...
drágul a gázolaj

Szerdától drágul a gázolaj

Szerdán a benzin átlagára nem változik, a gázolaj átlagára viszont emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. Így a hét közepén

Read More...