Újabb hatalmas baleset történt egy Tesla-val

In hír
Tesla baleset

A Tesla Model 3 becsapódott egy felborult teherautóba Tajvanon. Hibázott az Autopilot?

Drámai felvételek készültek az ázsiai ország autópályáján, amelyen egy fehér Tesla Model 3 nagy sebességgel ütközik egy tehergépkocsiba, amely tisztázatlan okok miatt felborult.

A jelentések szerint az eset hétfő reggel kezdődött, amikor egy zöldségeket és reggeli alapanyagokat szállító dobozos teherautó felborult a National Freeway 1-en.

A felborult teherautó közelében a forgalom kissé lelassult, ekkor érkezett a Tesla. A felvételeken látszik, hogy mindenféle reakció nélkül halad az EV és elkésett vészfékezéssel egyenesen belerohan az oldalán fekvő teherautóba.

“A rendőrség szerint a Tesla elektromos jármű vezetője állította, hogy a járműsegéd rendszer be volt kapcsolva és a sebességet 110 kilométer/órára rögzítette” – írja az angol nyelvű cikk. “Azt gondolta, hogy az autó észleli az akadályt és automatikusan fékezéssel megáll, de meglepte, hogy az autó nem lassult.”

Ha az Autopilot engedélyezve volt, akkora sofőr számíthatott az automatikus vészfékezésre (AEB). A Tesla vagy annak sofőrje ütközés előtt észlelhetett egy embert, aki megpróbálja figyelmeztetni az autóvezetőt a veszélyre, majd ezután történik az erőteljes fékezés. Úgy tűnik, hogy a sofőr vagy maga az autó a veszély előtt kb. 40-50 méter távolságra teljes erővel fékez, de ez a távolság túl kevés volt vagy inkább már túl késő volt a megálláshoz, pedig a baleset egy jól belátható, egyenes útszakaszon történt. További érdekesség, hogy az autó légzsákja nem nyílt ki a balesetben.

Szerencsére azt a tájékoztatást közölték, hogy senki sem sérült meg a balesetben.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...