Lordstown Endurance Electric Pickup, újabb komoly taggal bővül a piac

In elektromos autók
Endurance Electric Pickup

A Lordstown Motors vezérigazgatója, Steve Burns bejelentette, hogy a legújabb elektromos autója a hónap vége felé kerül bemutatásra.

A beszámoló szerint Burns vállalata eredetileg azt tervezte, hogy a detroiti észak-amerikai nemzetközi kiállításon bemutatja a pick-upot. Az eseményt azonban a koronavírus járvány miatt nem tartják meg. Ehelyett a cég most egy másfajta bemutatót talált ki, amelyre június 22-én kerül sor. A lerántják a leplet a hónap vége felé, amelyet online videón lehet majd követni.

Endurance Electric Pickup

Burns: “Nem azon gondolkodtunk, hogy a leleplezést halasszuk el, hanem hogy miként tudunk egy nagyobb tömeget összegyűjteni, hogy együtt, közösen nézhessük meg új autónkat.”

A teherautó bemutatása mellett, Burns betekintést enged a cég működésébe. Azt mondta, hogy a Lordstown gyárában folytatódik a munka és készülnek az autó folyamatos gyártására.

Endurance Electric Pickup

Az Endurance egy elektromos pick-up, kerekenként egy-egy elektromos hajtóművel, amelyek együttes teljesítménye 608 lóerő. A négy motor lehetővé teszi a modell számára, hogy 5,5 másodpercen belül elérje a 100 km/órás sebességet.

A vontatóképessége 3402 kg és az egy töltéssel megtehető távolság meghaladja a 400 kilométert. Ez nem hangzik rosszul, figyelembe véve az 52 500 dolláros alapárat.

Az időzítése lehet nem a legszerencsésebb, mivel a Ford június 25-én mutatja be az átalakított elektromos F-150-et.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...