A Tesla Y modellt jelentős minőségi problémák miatt visszaküldik

In elektromos autók

A legfrissebb jelentések szerint a Fremont-i gyár újbóli megnyitása után a Tesla az Y modell minőségi problémáival szembesült, az új vásárlók a szállítások után nem veszik át autójukat ezért bizonyos esetekben a Tesla leállítja a szállítást a minőségi hibák utólagos javítása miatt.

Több új Y modell vásárló azt mondta az Electrek-nek, hogy a Tesla a hibák miatt elhalasztotta az új autójuk szállítását. A feltárt hibák közé tartozik a laza biztonsági öv és a rosszul rögzített hátsó ülés.

Ez a probléma nem is jöhetett volna rosszabbkor, amikor a Tesla megpróbálja növelni a negyedéves eladásokat. Véletlen egybeesés Elon Musk múlt heti nyilatkozata amely szerint, az utólagos javításokat minimálisra kell csökkenteni az Y modell előállításánál.

„Rendkívül fontos számunkra, hogy felgyorsítsuk az Y modell gyártását és minimalizáljuk az utólagos javítási igényeket. Szeretném, ha tudnák, hogy a magas minőség ténylegesen megváltoztatja a Tesla helyzetét ”- írta a cég vezérigazgatója a gyár alkalmazottainak címzett e-mailben.

Nem lehetetlen, hogy az EV gyártónál előfordulnak minőségi problémák az összeszerelés során, de az Y modellel történt események messze túlmutatnak az átlagon. Tesla egy komoly döntést fontolgat, az utolsó negyed évben az összes Y modell minőség ellenőrzését el kell végezni. Ez természetesen további késéseket jelentene, de jobb, mint  hibás autók szállítása.

Az Electrek egy Maryland-i Tesla vásárló problémáit is megemlítette, aki nem vette át az új autóját több hiba miatt. Többek között kifogásolható fényezés, az ülések kárpitozása nem megfelelő és a laza biztonsági öv mellet a korábban említett, rosszul rögzített hátsó ülés.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...