Íme a teljesen új Citroën C4, amiből tisztán elektromos változat is készül

In hír

Az új Citroën C4 benzines, dízel és elektromos hajtással is választható lesz 2021-től

A Citroën 2004-ben dobta piacra a Volkswagen Golf és az Opel Astra méretkategóriájában szereplő kompakt modelljét, a C4-et, amelynek második generációja 2010 és 2018 között volt kapható.

Bár a hivatalos világpremier csak június 30-án lesz, a Citroën úgy döntött, hogy nem vár tovább, és kiteszi a világhálóra az új C4 képeit. A gyár szerint a vásárlói igények miatt lett magas építésű, SUV-jellegű az új kompakt, amely egyszerre váltja a kínálatban a 2018-ig gyártott C4-est és a még mindig gyártásban lévő, crossoveres stílusú C4 Cactust.

Az egyedi vonalvezetésű új Citroën C4 leginkább kupé crossovernek nevezhető.

Forrás: Citroën

Az új C4-hez felárért sem lesz összkerékhajtás, lesz viszont tisztán elektromos verzió a hagyományos benzinesek és dízelek mellett. A zöld rendszámos ë-C4 valószínűleg a Peugeot e-2008 136 lóerős hajtásláncát kapja meg az 50 kWh-s akkumulátorral, amivel a hatótávolsága több mint 300 km lehet.


Az új C4 is a Citroën Advanced Comfort program jegyében készült, vagyis a fejlesztésnél a kényelem elsőbbséget élvezett minden más tulajdonsággal, de főleg a sportossággal szemben. Ezért kapott például a futómű progresszív hidraulikus ütközőelemeket, amelyek a nagy úthibákon sem ütnek fel, ezért kivételesen puhák és nagyok az ülések, és ezért jelenik meg egy első utast szolgáló világújdonság is benne, amelyről azonban csak a hónap végi világpremieren árulnak majd el többet.

Forrás: Citroën

Az új C4 2021 elején érkezik majd meg a kereskedésekbe, várhatóan drágább lesz, mint a kisautó-technikára épített, egyszerű kivitelezésű C4 Cactus.
Az elektromos ë-C4 egy lesz a hat villanymotoros Citroën közül, ami a következő 12 hónapban érkezik. Ezek közé tartozik a C5 Aircross plug-in hibrid, az Ami mopedautó, és három kishaszonjármű/buszlimuzin is, beleértve a nemrég bejelentett ë-Spacetourert.

Forrás: Citroën

Forrás: origo.hu

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...