A BMW 7-es erősebb és hatékonyabb dízelt kap

In bemutató

A 3,0 literes dízelmotorok kiegészülnek egy 48 voltos mild-hibrid technológiával.

A BMW már gőzerővel dolgozik a következő generációs 7-es sorozaton, de ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi modell változatlan marad amíg a piacon van. A világ legtöbb országában továbbra is értékesítik a 7-es BMW-t. A bajor zászlóshajót új, hat hengeres dízelmotorral szereleik az európai piacra, amely minden eddiginél zöldebb és hatékonyabb hajtóművel rendelkezik.

A hagyományos belsőégésű motorhoz hozzáadtak egy 48 voltos elektromos rendszert, amely segíti a gyorsulást 11 lóerővel. A BMW ígérete, hogy az új kombináció segít csökkenteni az új 3,0 literes dízelmotornak az üzemanyag fogyasztást 0,4–0,6 literrel 100 kilométerenként.

A 730d és 730d xDrive motorok kapnak egy frissített sor hat dízelt extra 21 lóerővel, az összteljesítménye 286 lóerő, a nyomatéka 30 Newtonméterrel növekszik, felmegy 650 Nm-re. A hozzáadott plusz erőnek köszönhetően a mindkét luxussedan javít a 0–100 km/órás gyorsuláson, mindössze 5,9 és 5,6 másodpercre.

A 3,0 literes motor erőteljesebb sorozatát nézve a 740d xDrive most 340 lóerőt kínál, ami 20 lóerővel több az előző motorverzióhoz képest. Ennek köszönhetően az extra 20 Nm-rel elérték az igazán kellemes 700 Nm-t. A luxusautónak kereken 5 másodpercre van szüksége, hogy elérje a 100 km/órás sebességet. Álló helyzetből 0,2 másodperccel jobban gyorsul, mint korábban.

Mindkét motorral szerelt autó kap egy új, optimalizált dízel részecskeszűrővel ellátott kipufogógáz-szűrőrendszert, amely segíti a 7-es dízeljét megfelelni Európa legújabb Euro 6d kibocsátási szabványainak. A BMW emellett a vásárlóknak új külső és belső frissítéseket kínál, beleértve az új BMW Individual Merino bőrt az utastérben, Smoky White, Midnight Blue vagy Black színkombinációban.

Forrás: motor1.com

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...