Az Opel bemutatja a Zafira-e Life Electric MPV-t 330 km-es hatótávval

In elektromos autók

A PSA Groupe folytatja elektromos személyszállító járműveinek fokozatos bevezetését, a konszern korábbi kijelentését kívánja alátámasztani, miszerint mindegyik márkája rendelkezik saját elektromos modellel.

A Peugeot e-Traveller és a Citroën ë-SpaceTourer bemutatója után megnézhetjük a Zafira-e Life-t az Opel-től. Az elektromos Zafira Life pontosan ugyanazt az elektromos hajtást kínálja, mint a Peugeot és a Citroën.

Alapból a szokásos 50 kWh-s akkumulátort szerelik az autóba, amelynek WLTP-besorolása 230 km, de a vásárlók választhatnak egy 75 kWh-s akkumulátorpakkot, amely 330 kilométeres távolságot tesz lehetővé.

A csomagtér alá rejtett akkumulátor nem befolyásolja a csomagtér befogadóképességét és tovább csökkenti a súlypontot a pontosabb kanyarodás érdekében. A mélyebb súlyponttal kevésbé érzékeny az oldalszélre az új MPV. A Zafira-e Life 50 kWh-s akkumulátorának 80% -ra történő feltöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe és kb. 45 percet a 75 kWh-s akkumulátor. A piactól és az infrastruktúrától függően a Zafira-e Life alapkivitelben háromfázisú 11 kW-os vagy egyfázisú 7,4 kW-os fedélzeti töltővel rendelkezik.

Az akkumulátor kapacitástól függetlenül, a Zafira-e Life-nak egyetlen előre szerelt elektromos motorja van, amely 136 lóerős teljesítményt és 260 Nm maximális nyomatékot szolgáltat. A hajtáslánc lehetővé teszi az elektronikusan vezérelt 130 km/órás maximális sebességet, amely elég gyors az autópályás utazásához, miközben a légellenállás miatt nem veszít a hatótávból.

Az ICE-meghajtású Zafira Life-hoz hasonlóan az elektromos változat is akár kilenc ülést kínál és a francia modellekhez hasonlóan három hosszúságban kapható: kicsi, közepes és nagy. Ennek eredményeként az ügyfelek az elektromos Zafira-t különféle konfigurációkkal rendelhetik. Fontos extra a vonóhorog, amely lehetővé teszi legfeljebb 1000 kg-os utánfutó vontatását.

A megrendeléseket a nyár folyamán kezdik felvenni Európában, az átadások pedig az év későbbi hónapjaiban kezdődhetnek.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...