Az Apple bemutatja az iPhone digitális autókulcsot

In elektromos autók, hír, Téma

Az Apple a most kezdődött világméretű fejlesztői konferenciáján mutatta be az iOS 14-et, amely új digitális kulcsfunkcióval rendelkezik. Valamint megerősítették a BMW és az Apple együttműködési kapcsolatát.

A funkciót arra tervezték, hogy az iPhone és a Watch tulajdonosok könnyen és biztonságosan hozzáférhessenek autójukhoz, a digitális kulcs felhasználható a kompatibilis modellek feloldására és elindítására.

A digitális kulcs funkció még az idén elindul, először a BMW járművein, amely a közeli kommunikációs (NFC) technológiát fogja használni. A felhasználók „megérintik” telefonjukat az autójuk közvetlen közelében és az autó minden funkcióját ezzel elérhetővé teszik. Az autót használni kívánó ezután behelyezi az iPhone-t az okostelefon tálcába majd ezután elindíthatja a motort.

Mivel a jármű vezetőknek már nem kell fizikai kulccsal rendelkezniük, ezzel lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy könnyedén megoszthassa az autót barátjukkal vagy családjuk tagjaival. A BMW szerint legfeljebb öt ember kaphat hozzáférést és a tulajdonos többek között korlátozhatja autója teljesítményét, a maximális sebességet és a rádió maximális hangerejét.

A digitális kulcs ígéretes fejlesztése, hogy biztonságos és öt órával később is működik, miután az iPhone kikapcsol a lemerült akkumulátor miatt. A BMW széles körű elérhetőséget ígér, a július 1. után gyártott valamennyi modell támogatja a digitális kulcs használatát egyelőre 45 országban. Természetesen szükség lesz egy viszonylag új Apple eszközre. A digitális kulcs az Apple Watch Series 5 vagy újabb verzióinál is használható lesz.

Az Apple megerősítette, hogy olyan új generációs digitális kulcson dolgoznak, amely ultraszéles sávú technológiát használ „U1 chipet alkalmaz a továbbított térbeli tudatosság érdekében”. Ez így nem hangzik túl érdekesnek, de hamarosan lehetővé teszi az autó tulajdonosok számára az autó nyitását és indítását anélkül, hogy elővegyék az iPhone-t a zsebükből. A tervek szerint jövőre lesz elérhető és valószínűleg többet fogunk hallani róla, a piaci indulás előtt.

A legújabb hírekben a BMW és az Apple bejelentette az úgynevezett „intelligens útvonalakat” az Apple Maps-ot használó elektromos járművek számára. A járművezetők az Apple CarPlay segítségével kiválaszthatják az úti célt, az Apple Maps ezután „kiválasztja az optimális útvonalat az elektromos hatótávolság és a töltőállomások útvonalának alapján”. Az új funkció a jövőben megjelenő BMW i4 autóban jelenik meg először.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...