A Hyundai megerősítette, hogy nagy mennyiségben szállítják az EV-ket az Egyesült Királyságba

In elektromos autók, hír

Elmúltak már az idők, amikor Európában és különösen az UK-ban a vásárlók kénytelenek voltak hónapokat várni az új Hyundai elektromos autóikra.

A dél-koreai gyártó növelte a termelést, a Kona Electric gyártásának elindításával a Cseh Köztársaságban. A termelés fokozásával most már képes megfelelni a keresletnek vagy akár még kisebb raktárkészletet is kialakíthat.

Csak az Egyesült Királyságba több mint ezer elektromos Hyundai-t szállítottak 2020-ban és az új megrendelések elég gyorsan, most már akár napokon belül teljesíthetők. Nem gondoljuk, hogy ennek bármi köze lehet az általános autókereslet csökkenéséhez a koronavírus miatt és a járvány okozta általános gazdasági bizonytalansághoz.

A jelentős vásárlói igényekre reagálva a Hyundai Motor UK idén januárjában bejelentette, hogy ”a Kona Electric várakozási ideje jelentősen lecsökken, miután felgyorsult a keresett, teljesen elektromos modell gyártása. A cseh üzem beindításával és a dél-koreai Ulsanban található gyár rendelkezésre álló lehetőségeinek növelésével az ellátás megoldódott.

A koreai cég három plug-in modellt kínál:

  • Hyundai Kona Electric
  • Hyundai IONIQ Electric
  • Hyundai IONIQ Plug-In

… amelyhez 2020 végéig csatlakozik a plug-in hibrid Santa Fe. Összességében 2020 végéig a teljes Hyundai modell család háromnegyede valamilyen szinten villamosítva lesz.

Amikor elkezdtük kínálni elektromos járműveinket az Egyesült Királyságban, elárasztottak minket a rendelések. Ebben az évben több elektromos járművet szállíthatunk ügyfeleinkhez, mint valaha, a továbbfejlesztett ellátásnak köszönhetően, amely már nem csak a magánszemélyek számára szállít, elősegíti azt a célt, hogy az Egyesült Királyság egyik legnagyobb elektromos jármű szállítójává váljunk.”

Forrás: motor1.com

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...