A Lynk&Co 06 egy új, kompakt kínai terepjáró

In bemutató

A Geely tulajdonában lévő Lynk&Co újabb terepjáró gyártását indította meg Kínában, 06 néven.

A név megtéveszthető lehet, nem a jármű méretét jelzi. Valójában a 06 a Lynk&Co SUV sorozatának legkisebb modellje. Egy kompakt, 4340 mm hosszú, 1820 mm széles és 1,625 mm magas SUV-ról van szó, amelynek tengelytávja 2,540 mm.

Az osztott fényszórók nagyon ismerősek lehetnek csakúgy, mint a hátsó lámpák és a C-oszlop tervezése. Nagyon hasonlít a nagyobb 01 és 02 modellekre.

A nagyobb testvérekkel való, elsőre felismerhető hasonlóságok ellenére a Lynk&Co 06 kissé sportosabb és fiatalosabb. Köszönhető ez a frissesség a jó arányoknak, a hűtőrácson, a tetőn és a kerekeken végigfutó narancssárga betéteknek. A teljesen modern esztétikus belső digitális műszerfala és a nagy központi kijelző mind hozzájárul a kellemes megjelenéshez.

A vásárlók a 06-ot alapból gazdagon felszerelve kapják, mint parkoló kamera, hátsó parkoló érzékelők, ködlámpák, adaptív sebességtartó automatika, panoráma tetőablak és még sok hasznos kiegészítő.

A Lynk&Co két hajtáslánc választási lehetőséget kínál: benzinmotor és plug-in hibrid rendszer. Elsőként egy 1,5 literes háromhengeres turbófeltöltővel, 177 lóerőre és 265 Nm nyomatékra izmosított benzines motorral szerelik, amely hét sebességes automata sebességváltóhoz kapcsolódik.

Később a Lynk&Co 190 lóerős PHEV hibrid hajtást is kínál, amely ötvözi az 1,5 literes turbófeltöltős benzinest egy 60 kw-os villanymotorral és a hozzátartozó akkumulátorral. Pontos adatokat a hibrid hajtásról később adnak ki.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...