A Lynk&Co 06 egy új, kompakt kínai terepjáró

In bemutató

A Geely tulajdonában lévő Lynk&Co újabb terepjáró gyártását indította meg Kínában, 06 néven.

A név megtéveszthető lehet, nem a jármű méretét jelzi. Valójában a 06 a Lynk&Co SUV sorozatának legkisebb modellje. Egy kompakt, 4340 mm hosszú, 1820 mm széles és 1,625 mm magas SUV-ról van szó, amelynek tengelytávja 2,540 mm.

Az osztott fényszórók nagyon ismerősek lehetnek csakúgy, mint a hátsó lámpák és a C-oszlop tervezése. Nagyon hasonlít a nagyobb 01 és 02 modellekre.

A nagyobb testvérekkel való, elsőre felismerhető hasonlóságok ellenére a Lynk&Co 06 kissé sportosabb és fiatalosabb. Köszönhető ez a frissesség a jó arányoknak, a hűtőrácson, a tetőn és a kerekeken végigfutó narancssárga betéteknek. A teljesen modern esztétikus belső digitális műszerfala és a nagy központi kijelző mind hozzájárul a kellemes megjelenéshez.

A vásárlók a 06-ot alapból gazdagon felszerelve kapják, mint parkoló kamera, hátsó parkoló érzékelők, ködlámpák, adaptív sebességtartó automatika, panoráma tetőablak és még sok hasznos kiegészítő.

A Lynk&Co két hajtáslánc választási lehetőséget kínál: benzinmotor és plug-in hibrid rendszer. Elsőként egy 1,5 literes háromhengeres turbófeltöltővel, 177 lóerőre és 265 Nm nyomatékra izmosított benzines motorral szerelik, amely hét sebességes automata sebességváltóhoz kapcsolódik.

Később a Lynk&Co 190 lóerős PHEV hibrid hajtást is kínál, amely ötvözi az 1,5 literes turbófeltöltős benzinest egy 60 kw-os villanymotorral és a hozzátartozó akkumulátorral. Pontos adatokat a hibrid hajtásról később adnak ki.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...