A 2020-as Citroen C4 megint valami újat hoz

In bemutató

Tíz generációt megélt kompakt ferdehátú modell után a Citroen úgy döntött, hogy valami teljesen mást csinál. Megtervezte a legújabb C4-et és annak teljesen elektromos változatával, az e-C4-et.

A Citroen mindig másképp „csinálta”, mint a többi nagy autógyártó, az 1920-as években az eredeti C4, a 60-as években AMI 6, a 70-es években GS majd a BX, ZX, Xsara és a modern C4, C4 Cactus eltért a szokásostól.

Pontosan tudjuk, hogy fog kinézni a legújabb C4, mióta a francia autógyártó kiadott néhány hivatalos képet. Most azonban részletesebben megcsodálhatjuk az új stílust és megismerhetjük technikai újításait.

Könnyen felismerhető, hogy az új C4 inkább egy jól összegyúrt autó, nem egy szokásos C-szegmens ferdehátú. Jól láthatók a rövid első és hátsó túlnyúlások, a nagy kerék ívek, amelyek 156 mm-es szabad magassággal van kombinálva.

Az új C4 méretei: 4360 mm hosszú, 1800 mm széles, 1525 mm magas és 2670 mm a tengelytáv.

A vizuális megjelenés a legmodernebb irányt követi a két részre osztott fényszórókkal, az embléma meghosszabbítása pedig a felső és alsó lámpákig terjed, kiemelve a Citroen LED Vision technológiás lámpáit. Az autó profilján a 18 colos matt fekete betétes felniken akad meg a szemünk. Izgalmas az egyedi tetővonal, amely a lejtős hátsó ablakokkal és a hátsó szélvédő aljába rakott spoilerben fejeződik be.

A hátsó részt nézve a Citroen tervezőit a 2004-es C4 Coupe karosszériaalakja inspirálta, az eredeti két részre osztott hátsó ablakkal. Átvették a V alakú LED-es hátsó lámpát, amelyet először az Ami One Concept-en mutattak be. A Citroen 31 modern, fantázia külső színkombinációval variálható.

A 2020-as Citroen C4 széles vízszintes műszerfallal rendelkezik, ami az utastérben a körbefutó hatást kelti, a magas és széles középső konzol nagyautós hangulatot kölcsönöz, amely manapság kedvelt megoldás.

Új designelemek közé tartozik a műszerfal grafikus szemcséjű mintája, amely új az Advanced Comfort ülésekre is kérhető. A lapos formájú műszerfal teteje, az első ajtó panel csíkjai, a puha kartámasz szatén króm vagy a fényes fekete berakásokat kap, amelyek visszaköszönnek a szellőzőnyílásokon, a kormánykeréken és a középkonzolon. A keret nélküli digitális kijelző a Citroen márka saját grafikájával érkezik és a fehér oldalvilágítás kiemeli a lebegő hatást.

Az új C4 műszaki paramétereiről nem közöltek információkat.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...