A BYD bemutatta a Tang EV-t Norvégiában és megkezdi a tárgyalásokat a forgalmazásról

In bemutató, elektromos autók

Az e-autót a legújabb BYD Blade Battery akkumulátorral szerelik amely teljesen megváltoztatja a töltési időt és egyszerűen game-changer-nek neveztek.

A BYD a norvég forgalmazójával, az RSA-val közösen egy különleges bemutató rendezvényt szervezett Oslóban. A BYD elhozta az összes elektromos és négykerék meghajtású Tang-ot az eseményre.

A kínai gyártó már korábban bejelentette, hogy a norvég piacot választotta kísérletnek a nyitásra és a bemutatón megerősítette szándékát az európai piacra való belépés mellett. A BYD a teljes elektromos termékpaletta forgalmazására elkötelezett, elhozta a 7,5 tonnás elektromos kisteherautót és a 19 tonnás teherautót valamint kis és nagy traktorokat.

A legfontosabb újdonság, hogy a BYD Tang Európában a Blade Battery – lítium-vas-foszfát (LFP) – cell-to-pack (CTP) rendszerrel üzemel.

“Az új Tang EV motorja a BYD nemrégiben elindított és rendkívül biztonságos Blade Battery akkumulátorral üzemel, amelyet a vállalat az EV szektor számára fejlesztett”. Sokkal gyorsabb töltési időt és 50% -kal kisebb akkumulátor méretet garantál. ”

A Norvégiában megrendelt autók gyártása 2020 novemberében indul, a szállítások várhatóan 2021 januárjában kezdődnek.

Reméljük, hogy a BYD ebben az évben valóban elkezdi az értékesítést, de figyelembe kell venni, hogy a Blade Battery akkumulátor csak ebben a hónapban indul a kínai piacon (a BYD Han-ban kezdik az első sorozatgyártást) és a COVID-19 az év elején Európában lelassította az autó kereskedelmet.

Isbrand Ho, a BYD Europe ügyvezető igazgatója elmondta:

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Tang EV próbaprojekt elindul Norvégiában. Ez valóban egy nagyon jó autó, lenyűgöző teljesítményadatokkal, a töltést megváltoztató új Blade akkumulátorral, robusztus terepjáró tulajdonságokkal és olyan kényelmi szinttel, amelyet a sofőr és az egész családja élvez. Új terepjárónk kifejezi mind a kínai kultúrát, mind a legkorszerűbb új energia technológiát, ahol a keleti filozófia megfelel a nyugati mérnökök elvárásainak. Együtt dolgozunk a sikeres kapcsolatokon az RSA-val, bízunk benne, hogy az ügyfelek meglátják a termék- és szolgáltatási kínálatunk erejét. ”

Forrás: insideevs

You may also read!

Az új Audi Q4 Sportback e-tron a tervek szerint egy megfizethető elektromos crossover lesz

Az Audi hivatalosan bemutatta a Q4 Sportback e-tron koncepció autóját, amely már a következő évben sorozatgyártásba kerül a gyártó

Read More...

A BMW valamiért még mindig rejtegeti a 2021-es iX3 elektromos autóját

A BMW készen áll, hogy bemutassa az iX3-at, a bajor autógyártó elindított egy bemutató kampányt a közösségi médiában ahol

Read More...

Alaposan visszaesett a BMW értékesítése

Kínában már látszik a fordulat Nem meglepetés, hogy globálisan alaposan visszaesett a BMW értékesítése, a pandémia miatt a márkacsoport eladásai

Read More...