2021-es VW Tiguan Facelift, új plug-in és egy 316 lóerős R változattal egészül ki

In bemutató

A Tiguan a Volkswagen legkelendőbb modellje, a crossover új arcot és sok apró újítást kapott.

Az autó külsején finom változtatásokat ejtettek, teljesen új a hűtőrács, amely a fényszórókkal egybeolvad. A SUV sportosabb első lökhárítót kapott kifejezőbb, hangsúlyos levegőbeömlőkkel.

A változások az autó hátsó részen kevésbé észrevehetők, új hátsó lámpákat és átszabott hátsó lökhárítót terveztek. A „Tiguan” feliratot áthelyezték a csomagtér ajtó közepére és egy újra tervezték a “4Motion” jelvényt is.

A szerény frissítések történtek az utastérben, új a kormánykerék a „megvilágított érintőszigetekkel és csúszkákkal”. Az érintés érzékeny kezelőszervek mindenhol megtalálhatók és új csúcstechnológiájú klímaberendezéssel szerelik valamennyi Tiguan-t.

A SUV új információs és szórakoztató rendszerrel, amely természetesen hangvezérléssel, több telefonos párosítással és vezeték nélküli App-Connect funkcióval rendelkezik. A modell megkapta a legújabb digitális műszercsoportot, opcionális 8 és 10,25 colos kijelzővel.

A frissített újítások közé tartoznak „dekorációk” és az újonnan kapható 15 színű beltér világítási rendszer. A vásárlók egy 480 wattos Fender prémium audiorendszert is kérhetnek autójukba.

A biztonsági szint emelésére az autó elején található egy új Travel Assist rendszer, amely irányítja a kormányzást, a gyorsulást és a fékezést 0-tól 209 km/óra sebességig. A Tiguan már rendelkezik az adaptív sebességtartó berendezés legújabb generációjával is, amely „proaktívan figyelembe veszi a helyi sebességkorlátozási információkat, a város határjeleit, a kereszteződéseket és a körforgalmakat”.

A Tiguan-t egy turbós 2,0 literes négyhengeres benzinmotor hajt, amely 184 lóerőt és 299 Nm nyomatékot eredményez. Egy nyolcsebességes automata sebességváltóhoz kapcsolódik, amelyhez rendelhető a négykerék meghajtó rendszer.

Az európai piac új plug-in hibridet és nagyteljesítményű Tiguan R-t kap. Az előbbi 245 lóerős, utóbbi pedig 320. Kevés műszaki adatot tettek közzé, de hamarosan többet is megtudhatunk.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...