2021-es Toyota Mirai ősszel érkezik és először a Japán közönség kapja meg

In hír

2019 novemberében a Toyota bemutatta a legújabb generációs Mirai-t, ami egy feltűnő „koncepció”, valójában a gyártás előtti prototípus volt. Most egyértelmű kijelentést kaptunk, hogy mikor érkezik az autó.

A Best Car Web japán kiadvány közölte, hogy az autót hivatalosan bemutatják a gyártási tervben megjelölt októberben vagy novemberben és hivatalosan 2021 elején kezdik értékesíteni a helyi kereskedésekben. Egyelőre továbbra sem világos, mikor lesz elérhető a nemzetközi piacokon az új Mirai. Állítólag az induló ár elég durva, kb. 8 millió jen lesz (megközelítőleg 74 500 dollár).

Az új, sorozatgyártásba kerülő modellen várhatóan nagyon kevés változtatást hajtanak végre a tavalyi Tokió Autókiállítás előzetes prototípushoz képest. A hidrogén üzemanyagcellás autó valamennyivel hosszabb, szélesebb és alacsonyabb lesz, mint a bemutatott modell.

Az eddig futó Toyota Mirai már régóta az autógyártás csúnya kiskacsája, de az új modellre ez már nem igaz. Valójában a karcsú megjelenése inkább hasonlít a Lexus luxusszedánra. Ha a vásárlók a külseje miatt kihagyták a korábbi Mirai vásárlást, akkor az újnál ez nem lehet probléma.

A látványos módosítások az utastérben folytatódnak, ahol egy 8 colos digitális műszercsoport és egy 12,3 colos információs és szórakoztató rendszer van a vonzó kialakítású műszerfalba építve. Rengeteg bronzszínű díszítéssel, vezeték nélküli okostelefon töltővel és egy 14 hangszórós JBL audiorendszerrel emelik a szintet. A Toyota még be nem jelentette a 2021-es Mirai műszaki paramétereit.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...