1996-os Dodge Viper GTS hihetetlen „szállítási” kilométerrel eladó

In bemutató

A második generációs Dodge Viper-ből a GTS változatot 1996-ban dobták piacra. Az RT/10-nek az erősebb motorral szerelt és rögzített, kemény tetős változata, amely 450 lóerőt produkált.

A modell különlegessége a dupla buborékos tető, amelynek alakja lehetővé tette a sofőrök számára, hogy kényelmesen üljenek a kormány mögött, amikor a versenypályára merészkednek és sisakot kell viselniük. Ezt a példányt, érdemes megnézni mert egy dologban különbözik a tárásaitól, hogy a 8,0 literes V10 motorral gyártott autóban mindössze 37 mérföld van.

Az 1996 utáni újdonságok közé tartozik az üvegből készült hátsó szélvédő és a rozsdamentes acél teljes kipufogórendszer. Ennek az autónak a karosszériáját a „Viper GTS Blue” fényezéssel készítették, fehér felső csíkokkal, amely az autó teljes hosszán végigfut. Egyedi még a 17 colos ötágú, ötvözetből gyártott egyedi felni és a Viper márkájú első féknyereg.

Az utasteret fekete színű bőrülésekkel, gyári Alpine CD-lejátszóval, bőr bevonatú kormánykerékkel és váltóval, elektromos ablakemelőkkel és tükrökkel, valamint légkondicionálóval rendelték. A V10-es motor a hátsó kerekeket egy hatsebességes kézi sebességváltóval hajtja meg.

A Bring a Trailer hirdetése szerint ezt az 1996-os Viper GTS-t utoljára 2019 novemberében szervizelték, a szerelők olajcserét hajtottak végre, kitisztították az üzemanyagrendszert, a hűtőrendszert és ki cserélték az akkumulátort. Az autó újkori ára, 69 300 dollár volt, most azonban sokkal többet kell letenni érte.

Januárban a Hagerty magazin elkészítette azon autóinak listáját, amelyeket 2020-ban befektetésként érdemes megvásárolni és a második generációs Viper GTS felkerült a ritkaságok listájára. Vagy inkább ez a csodálatos sportautó is végre esélyt kapjon, hogy megmutassa képességeit, mint hogy továbbra is a garázs királynője maradjon és addig tartani, míg az ára az egekbe emelkedik?

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...