A BMW valamiért még mindig rejtegeti a 2021-es iX3 elektromos autóját

In elektromos autók

A BMW készen áll, hogy bemutassa az iX3-at, a bajor autógyártó elindított egy bemutató kampányt a közösségi médiában ahol részletekben mutatják meg az EV-t.

A Facebook és az Instagram sorozatában az autógyártó azt mondta, hogy látványos lesz az első iX3. A titkolózás természetesen elég értelmetlennek tűnik, mivel a BMW márciusban koncepcióként bemutatta az SUV-ot, májusban pedig teljes egészében látható volt kiszivárgott a képeken.

Az iX3 koncepcióautójához hasonlóan a sorozatgyártásba kerülő modellnek is egyedi első „arca” van a teljesen zárt hűtőráccsal. A crossover egy újratervezett első lökhárítót kapott, függőleges levegő bemeneti nyílásokkal.

A szerény változtatások tovább folytatódnak az autó oldalán, az iX3 új aerodinamikai kerekekkel és „i” feliratos első szellőzőkkel rendelkezik. A hátsó lökhárító szintén új és a kipufogóvégek helyét diffúzorok takarják el.

A változások nem csupán a külsőt érintik, a 2021-es iX3-at egy 74 kWh-os akkumulátorral és egy villanymotorral szerelik, amely 282 lóerős és 400 Nm nyomatékot teljesít. Ez az összeállítás körülbelül 440 km hatótávolságot biztosít a WLTP ciklusban.

A BMW úgy tervezi, hogy a sorozatgyártás legkésőbb még a nyáron elindul és az első kiszállítások az év vége előtt megkezdődnek. Az Egyesült Államokba azonban az eredeti tervek szerint nem fogják szállítani. A BMW csendben maradt a döntésről, úgy tűnik, hogy a crossover szerénysége nem elegendő az amerikai igények kielégítéséhez.

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...