Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Franciaországban, a Yaris Cross 2021 közepétől várható

In hír

A Toyota július 6-án megkezdte a franciaországi Valenciennes-i gyárban az új generációs Yaris subcompact gyártását.

A Toyota New Global Architecture-be (TNGA) tartozik az új Yaris. A Toyota új személete„fokozott dinamikus teljesítményt, jobb haladást, jobb kezelhetőséget és nagyobb biztonságot, valamint szemet gyönyörködtető megjelenést” jelent.

A Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) Európában a negyedik olyan gyár, amely bevezette a TNGA alapú autógyártást. A modellek gyártását a következőképp osztotta szét: Toyota Motor Manufacturing Turkey (C-HR és Corolla Sedan), a Toyota Motor Manufacturing UK Burnastonban (Corolla Hatchback és Touring Sports) és Toyota Motor Russia (Camry és RAV4).

A franciaországi beruházás erősíti a Toyota Motor Europe stratégiáját, a termelés lokalizálása és a gyártási kapacitás maximalizálása érdekében. Az új Yaris fő járműalkatrészeit Európában gyártják, például az 1,5 literes TNGA motort, amelyet a Toyota Motor Manufacturing Poland gyárt.

A Toyota eddig 300 millió eurót fektetett be a francia gyár fejlesztésébe, hogy az új Yaris gyártása megkezdődhessen és újabb 100 millió eurót költ, hogy egy újabb TNGA alapú jármű, a Yaris Cross készítésére is alkalmas legyen az autógyár. Az új SUV várhatóan 2021 közepétől készül Valenciennes-ben, a teljes éves termelése körülbelül 300 000 autó lesz. A TMMF arra számít, hogy állandó alkalmazottainak száma 2020 végére eléri a 3600-at, az összes foglalkoztatottak száma 2021-ben 4800 lesz.

A Toyota Yaris hagyományosan a márka legkelendőbb modellje Európában. 2019-ben a Toyota Európában elért eladásai több mint 20 százalékát a Yaris tette ki (224 368 autó). A legújabb generáció várhatóan eléri elődei sikereit. Új méretű „nagy-kicsi” külső, tágas belsővel a kompakt külső ellenére és fokozott vezetési dinamikával párosítva, mindezt a TNGA GA-B platformnak köszönhetően.

Az új Toyota Yaris negyedik generációs hibrid rendszere most már hosszabb EV vezetési képességeket kínál. Több mint 20% -kal csökkent a CO2-kibocsátása (85 g/km) és az üzemanyag takarékosságban (3,7 l/100 km) is sikeresebb a leköszönő modellhez képest.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...