Suzuki Jimny-vel terepen

In teszt
Suzuki Jimny-vel terepen

Mikor legutóbb visszavittem a Jimny-t, megemlítettem, sajnos igazi terepen nem tudtam kipróbálni. Akkor el kell vinned még egyszer, mondta Juli.

Erre most került sor. Nálam volt a Jimny és kerestem a kihívásokat.

Mentünk erdei ösvényen, kemény kaptatókon, alig vártam, hogy végre legyen értelme az összkerék-felezőnek. De úgy látszik, a Jimny mindenen átmegy higgadtan és fölényesen. Az igazi cél Somogybabod volt, egyszer régen voltam ott egy haverral Gaz 69-essel és rémlett valami siratófal, és hogy aki ott felmegy, az király. De annyi teendő volt a héten, hogy sehogy sem sikerült eljutni oda. Mikor már nagyon közel volt a visszavitel, végül is a feleségemmel és kisfiammal este fél kilencre értünk le Somogybabodra. Neki is vágtunk nagy bátran a kialakított kaptatóknak. Felfelé nem is volt gond, de elkövettem azt a hibát, hogy nem sétáltam végig ott, ahol el akartam menni, csak durr bele bumm. És hát majdnem lett is bumm, no meg csitt-csatt. Ahogy felértünk a kaptatón, gondoltam, itt balra leereszkedem. De ugye ilyenkor, ha ilyen meredeken megyek lefelé, nem látom, hová is megyek. Durva lejtő, és a bal első kerék – ahogy később néztem – belement egy vízmosásba. Így a kis Jimny elkezdett a jobb első és bal hátsó kerekén himbálózni. Közel álltunk a felboruláshoz. A feleségem felkiáltott én izgultam. Sehol még egy férfi vagy és másik autó. Ha itt borulunk, nem hamar megyünk haza. És mindjárt sötét lesz. Na jó, tapostam a féket, kézifék behúz és szúrtam egy rükvercet. Arra legalább nagyjából tudom, mi van. A kis Jimny nagy motorbőgéssel kitolatott a vészhelyzetből. Ott fönt valahogy megfordultam és szépen leereszkedtünk ott, ahol jöttünk.

Innentől kezdve a durr bele bumm szerű bátorságom kissé elszállt. Hamar ráébredtem, nem vagyok egy tapasztalt off-road bajnok.

Suzuki Jimny-vel terepen

Először is megnéztem, hol is borultunk majdnem fel. Hát elég rémisztő volt. Aztán kissé kifújtuk magunkat és megmásztunk pár meredek, de kiszámíthatóbb kaptatót.

Suzuki Jimny-vel terepen

A Jimny-nek nem volt akadály. De az igazán durva pályának nem a Jimny, hanem az én tapasztalatlanságom miatt nem mertünk neki futni.

A Jimny-ről készült korábbi tesztről itt olvashatnak.

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights