A 2020-as VW Golf Mk8 elvérzett a hírhedt jávorszarvas teszten

In hír, Téma

Az új autók egyik legnagyobb kihívását jelentő próbatétele, a jávorszarvas teszt. Az erőltetett, szándékos kitérést szimuláló próba megmutatja, hogy az autók hogyan viselkednek egy rendkívüli manővernél.

A felfüggesztés beállításától a kormányzáson keresztül, a gumiabroncsok és a vezető képességeinek mindegyike számít. A teszt felhívja a figyelmet az esetleges tervezési és konstrukciós hibákra. Az évek során sok modell esett a teszt áldozatává és most elkészült a legfrissebb lista. A 2020-as Volkswagen Golf 8-as a rosszul szereplő autók kategóriájába került.

A Bridgestone Turanza T005 gumiabroncsokkal felszerelt vadonatúj német kompakt ferdehátú alulmaradt a próbatétélen. Nem tudott elég gyorsan visszamenni a kezdő sávba amikor 77 km/óra sebességgel közelítette meg a gyakorlatot és a kúpoknak ütközött. A tesztsofőrnek 69 km/órára kellett csökkentenie a Golf sebességét, hogy megfelelő viselkedését biztosítson az autó, az eredményt nem kielégítőnek értékelték és a rosszul szereplő autók osztályba tartozó járművek közé sorolták a VW-t.

Nem viselkedett jobban a néhány hónappal ezelőtt tesztelt Mercedes-Benz CLA. A négyajtós modell, ugyan ilyen a Bridgestone Turanza T005 gumiabroncsokkal volt szerelve és 66 km/óra sebességgel tudta megcsinálni a manővert.

Sokkal rosszabb hír, hogy a Golf nagyobb testvére, az új Volkswagen Passat plug-in hibrid GTE és cseh testvére, a Skoda Superb iV, nem tudott a kúpok között maradni a túlzott kitörés miatt a teszt során.

A Toyota RAV4 kompakt SUV a teszt során szintén nem volt túl meggyőző tavaly ősszel, viszont a két legnagyobb riválisa, a Nissan Qashqai és a Kia Sorento könnyedén túljutott a feladaton.

Forrás: Carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...