Elég rózsaszín? A Porsche Taycan egy szemet gyönyörködtető játékszer

In elektromos autók

A koronavírus-járvány számos autókiállítást leállított, de most nem akadályozta meg a Chengdu Autószalon megnyitását.

Ez nem egy rendkívül fontos esemény, de a Porsche megragadta a lehetőséget és a show segítségével bemutatta a Taycan belépő szintű modelljét. Még ha kicsit sok is elsőre, ők még is ízlésesen csinálták. A bemutató modellnek Frozen Berry Metallic fényezése van, amely minden bizonnyal elsőre megtetszik vagy inkább ellenérzést vált ki az emberből.

Most hagyjuk, hogy Ön legyen a bíró. Döntsön, mit szól ehhez az autóhoz? Az autó színe különleges metál rózsaszín, öt küllős könnyűfém kerekekkel emelve ki a gyönyörű formát. Belül lila és szürke bőr mindenhol.

Eltekintve az egyedi megjelenéstől, az alap Taycan hátsó részbe épített villanymotorral rendelkezik, amely 402 lóerős teljesítményt nyújt. A motor egy 79,2 kWh-os akkumulátorral rendelkezik, amely lehetővé teszi az autó számára, hogy akár 414 kilométert is megtehessen az New European Driving Cycle (NEDC, új európai vezetési ciklus) szerint.

Az vásárlók 93,4 kWh teljesítményű akkumulátort is rendelhetnek, amely 489 km-re növeli a hatótávot. Ennek a változatnak a teljesítménye is nagyobb, 469 lóerő.

Az eltérő teljesítmény ellenére mindkét modell 5,4 másodperc alatt képes felgyorsítani 0–100 km/órára. A maximális sebessége, az elektromos szabályzás után 230 km/óra.

A teljesítmény mellet a Taycan, a Porsche Active Suspension Management rendszerével van szerelve. Az ügyfelek olyan vezetés támogató rendszereket is megrendelhetnek, mint például a nyomatékvektor plusz, a hátsó tengely kormányzása és a dinamikus vezérlésű sport mód.

Az „alap” modell gazadagon extrázott, felár nélkül 14 részből álló motoros első ülésekkel, panorámás üvegtetővel és kétzónás klímaberendezéssel van szerelve. Az előre szerelt villanymotor hiánya azt is jelenti, hogy van egy nagyobb csomagtartó rész, amely 491 liter.

Az így felszerelt Taycan alapmodell jelenleg kizárólag Kínában áll a vásárlók rendelkezésére. Az árak 888 000 ¥-tól kezdődnek (108 739 €).

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...