1969-es Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 az elegancia csúcsa

In veterán

Az 1969-ben gyártott Mercedes 300 SEL új otthont keres az Egyesült Államokban. Az óra mindössze 7659 mérföldet (12325 km) mutat és valószínűleg csinos összegért fog elkelni.

A Mercedes dokumentált története 1990-ben kezdődik, amikor egy Mercedes fanatikus, Dan Smith megvásárolta. Az úriember a világ legszebb 300 SEL 6.3-ra vadászott. Az MBI Motor-hoz (Portland, Oregon) vitte restauráltatni az autót, ahol a szakemberek az autó lehető legmagasabb szintű, teljes mértékű helyreállítására törekedtek, költségektől függetlenül. A hosszú ideig tartó restaurálás során sok új és teljesen felújított eredeti alkatrész került felszerelésre.

A Canepa leírása megerősíti, hogy az eredeti 6,3 literes motort a maximális teljesítmény érdekében átépítették és korszerűsítették. Az veterán autó AMG vezérműtengelyekkel és egyedi kipufogó leömlőkkel rendelkezik, ami jelentősen növeli a teljesítményt.

A komplett sebességváltót és a hátsó tengelyt újraépítették, az első felfüggesztést és a kormánykereket kicserélték. 15 colos kerekeket szereltek fel, a karosszériát teljesen visszacsiszolták és újrafényezték az eredeti színben. Az MBI Motor az autó belső részeit is gyári állapotúra készítette.

2013-ban egy fiatalember megvásárolta az autót édesapja születésnapjára. Négy évvel később „a világ egyik legnagyobb autógyűjtője” vásárolta meg és a Canepába vitte ellenőrzésre és karbantartásra. A három hónapos javítási idő alatt az autó új féktárcsákat és fékbetéteket kapott. A motor tökéletesítése érdekében elvégezték valamennyi folyadék cseréjét, a légkondicionáló rendszer tisztítását és az alváz védelmét.

A Canepa az autót az eredeti használati kézikönyvvel, szervizdokumentumokkal, szerszámokkal, emelővel és pótkerékkel értékesíti.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...