1969-es Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 az elegancia csúcsa

In veterán

Az 1969-ben gyártott Mercedes 300 SEL új otthont keres az Egyesült Államokban. Az óra mindössze 7659 mérföldet (12325 km) mutat és valószínűleg csinos összegért fog elkelni.

A Mercedes dokumentált története 1990-ben kezdődik, amikor egy Mercedes fanatikus, Dan Smith megvásárolta. Az úriember a világ legszebb 300 SEL 6.3-ra vadászott. Az MBI Motor-hoz (Portland, Oregon) vitte restauráltatni az autót, ahol a szakemberek az autó lehető legmagasabb szintű, teljes mértékű helyreállítására törekedtek, költségektől függetlenül. A hosszú ideig tartó restaurálás során sok új és teljesen felújított eredeti alkatrész került felszerelésre.

A Canepa leírása megerősíti, hogy az eredeti 6,3 literes motort a maximális teljesítmény érdekében átépítették és korszerűsítették. Az veterán autó AMG vezérműtengelyekkel és egyedi kipufogó leömlőkkel rendelkezik, ami jelentősen növeli a teljesítményt.

A komplett sebességváltót és a hátsó tengelyt újraépítették, az első felfüggesztést és a kormánykereket kicserélték. 15 colos kerekeket szereltek fel, a karosszériát teljesen visszacsiszolták és újrafényezték az eredeti színben. Az MBI Motor az autó belső részeit is gyári állapotúra készítette.

2013-ban egy fiatalember megvásárolta az autót édesapja születésnapjára. Négy évvel később „a világ egyik legnagyobb autógyűjtője” vásárolta meg és a Canepába vitte ellenőrzésre és karbantartásra. A három hónapos javítási idő alatt az autó új féktárcsákat és fékbetéteket kapott. A motor tökéletesítése érdekében elvégezték valamennyi folyadék cseréjét, a légkondicionáló rendszer tisztítását és az alváz védelmét.

A Canepa az autót az eredeti használati kézikönyvvel, szervizdokumentumokkal, szerszámokkal, emelővel és pótkerékkel értékesíti.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...