Tesla Model X egy 2200 kg-os lakókocsival 960 kilométeres utazásra indult

In elektromos autók, Téma

Hányszor kellett tölteni a kocsit, hogyan alakult a kirándulás? Természetesen a videón végigkövethető túra az USA-an készült, de jól jöhet nekünk is.

Már nagyon vártuk ezt a kempingezős utat, mióta az All Electric Family-hez (amerikai youtube csatorna) tartozó barátaink átvették a Tesla Model X-et és vásároltak hozzá egy új 2200 kilogrammos lakókocsit. Az első utánfutós kirándulás a távolságmérés és tanulási tapasztalat volt.

A videón végigkövethetjük az All Electric Family első hosszú útját, miközben a X modell a lakókocsival könnyedén közlekedik. A Lincoln közeli (Nebraska) otthonukból indulnak és Black Hills-be (Dél-Dakota) érkeznek, az kirándulás során több Supercharger töltőállomáson terveztek pihenőt. Utazásuk utolsó szakaszán azzal szembesültek, hogy a Tesla évek óta tervezi a Supercharger telepítését a Black Hills-ben, de ennek még nyoma sincs.

Az út első szakasza összesen több mint 128 mérföld (205 km), amit alig 3 óra alatt tettek meg. Körülbelül 12% -os töltöttségi szinttel érkeztek céljukhoz, ami sokkal jobb, mint amire számítottak. Az első töltéshez azonban le kellett akasztani X modellről a lakókocsit, nem fértek a töltőoszlophoz.

A család (természetesen) elvisz minket a kirándulásra, megmutatja hogyan telik az utazásuk és dokumentál minden töltési megállót. Feljegyzik az összes információt a megtett távolságokról és az akkumulátor töltöttségi állapotáról. A kirándulás problémamentes, a 600 mérföldes (960 km) utazás során hatszor kellett megállniuk. Ugyanakkor volt egy extra éjszakai tartózkodás is, amivel nem számoltak.

“Az utazás első szakasza csak Lincoln-ból (NE) Dél-Sioux City-be (NE) vezetett, de itt nincs Supercharger és nem tudunk eljutni a Council Bluffs/Omaha-ból a Sioux Falls-i Supercharger-hez egy töltéssel, amikor ekkora súlyt vontatunk. Ezért az éjszakát egy kempingben kellett töltenünk, hogy feltölthessük autónkat a Sioux-vízesés felé vezető útra” – számoltak be.

Egy hasonló túra megtehető lenne itthon Európában, Budapestről Párizsba?

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...