A Sony Vision-S még idén új szakaszba lép és megkezdi a közúti teszteléseket

In elektromos autók

A Sony meglepetésére a közönség jól fogadta a januárban megrendezett CES 2020 show-n bemutatott Vision-S elektromos autót. Úgy tűnik, hogy a Sony végül belép az autóiparba.

Ez az elektromos koncepcióautó talán most a világon a legfejlettebb technika, amelyet olyan cégekkel közösen hoztak létre, mint a Bosch, az NVIDIA, a Continental és a Qualcomm. Az elkészült EV Tokióba érkezett, hogy megkezdjék a további fejlesztéseket, amelyről egy rövid videó is készült.

Az autó mérete nem sokkal kisebb, mint a Tesla S modell, de hosszabb tengelytávval rendelkezik. A Vision-S egy négyüléses EV, két elektromos motorral külön-külön az első és a hátsó tengelyen. A villanymotorok együttes teljesítménye 536 lóerő, amely lehetővé teszi a sportsedánnak a 0–100 km/órás sprintet 4,8 másodperc alatt és könnyedén eléri a 240 km/órás végsebességet.

Az autó vezetési hatótávolsága egyelőre ismeretlen, de tartalmaz egy 2-es szintű, félig autonóm vezetési rendszert, LiDAR-t (lézer alapú távérzékelés), ultrahangos radarérzékelőket valamint egy fejlett kamerafigyelő rendszerrel 360° ellenőrzéssel, automatikus sávváltással és önparkoló technológiával. A rendszer támogatja a folyamatos online frissítéseket és az 5G-összeköttetést, így a Sony szerint bármikor továbbfejleszthető a 4. szintű (vagy esetleg magasabb) önálló vezetési képességek elérése.

Az autó még nem más, mint egy tanulmány, de előrejelezheti a Sony szándékát, hogy belépjen és átvegye az elektromos autók világának irányítását. Mit gondol, ez egy újabb produkciós változat vagy tényleg egy komoly autó van úton?

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...