A Sony Vision-S még idén új szakaszba lép és megkezdi a közúti teszteléseket

In elektromos autók

A Sony meglepetésére a közönség jól fogadta a januárban megrendezett CES 2020 show-n bemutatott Vision-S elektromos autót. Úgy tűnik, hogy a Sony végül belép az autóiparba.

Ez az elektromos koncepcióautó talán most a világon a legfejlettebb technika, amelyet olyan cégekkel közösen hoztak létre, mint a Bosch, az NVIDIA, a Continental és a Qualcomm. Az elkészült EV Tokióba érkezett, hogy megkezdjék a további fejlesztéseket, amelyről egy rövid videó is készült.

Az autó mérete nem sokkal kisebb, mint a Tesla S modell, de hosszabb tengelytávval rendelkezik. A Vision-S egy négyüléses EV, két elektromos motorral külön-külön az első és a hátsó tengelyen. A villanymotorok együttes teljesítménye 536 lóerő, amely lehetővé teszi a sportsedánnak a 0–100 km/órás sprintet 4,8 másodperc alatt és könnyedén eléri a 240 km/órás végsebességet.

Az autó vezetési hatótávolsága egyelőre ismeretlen, de tartalmaz egy 2-es szintű, félig autonóm vezetési rendszert, LiDAR-t (lézer alapú távérzékelés), ultrahangos radarérzékelőket valamint egy fejlett kamerafigyelő rendszerrel 360° ellenőrzéssel, automatikus sávváltással és önparkoló technológiával. A rendszer támogatja a folyamatos online frissítéseket és az 5G-összeköttetést, így a Sony szerint bármikor továbbfejleszthető a 4. szintű (vagy esetleg magasabb) önálló vezetési képességek elérése.

Az autó még nem más, mint egy tanulmány, de előrejelezheti a Sony szándékát, hogy belépjen és átvegye az elektromos autók világának irányítását. Mit gondol, ez egy újabb produkciós változat vagy tényleg egy komoly autó van úton?

Forrás: carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...