Átadták az első Polestar 2 EV-t Svédországban

In elektromos autók

A szállítás folyamatos és megkezdődtek az átadások Európában és Kínában. Észak-Amerikában is hamarosan érkeznek a vásárlókhoz a kocsik.

A Polestar megerősítette, hogy az első európai vásárló már megkapta az új autóját, az átvételre a svédországi göteborgi globális központjában került sor, amelyről néhány fotót is közöltek.

Az első P2 szállítmányok júniusban érkeztek Európába és hamarosan megjelennek a piacokon. Egyelőre Norvégiában, majd Németországban, Belgiumban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban, végül pedig Svájcban és Észak-Amerikában kerül sor a megrendelések teljesítésére. A szállítások Kínában is folyamatban vannak.

Az első vásárló, Sture Stensson miután megkapta az autót így reagált:

„Megrendeltem a Polestar 2-t az első indulási napon. Ez az első elektromos autóm, mert napelemeket szereltettem fel a tetőre, hogy otthon egyszerűen feltölthessem. Elolvastam az összes nagyszerű ismertetőt nyomtatott formában és az interneten. Több új autót vettem már az évek során, de eddig ez a legizgalmasabb pillanat.

A márka eddig 14 Polestar bemutatótermet nyitott Kínában, Európában és Észak-Amerikában. 2020 végéig 50 autószalon megnyitása a terv.

A Polestar 2-t 2020 márciusa óta egy óriás gyártóüzemben készítik a kínai Luqiao-ban.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója elmondta:

„Nagyon büszke vagyok az egész csapatra. Hatalmas eredmény, hogy legyőzzük a globális világjárvány okozta termelési és logisztikai kihívásokat, és hogy ezt a terméket eljuttassuk ügyfeleinkhez. A sajtó reakciója hihetetlen lendületet adott, mert valódi munka van a Polestar 2 megépítése mögött. ”

Forrás: insideevs

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...