Teljesen elektromos AC Cobra gyártása kezdődik az Egyesült Királyságban

In elektromos autók, hír

Az autót az AC Cars készíti, ez a kis üzem az Egyesült Királyság egyik legrégebbi, még működő üzleti vállalkozása, amely 1901-ben alapult.

Az AC Ace egy vérbeli brit roadster, amelyet 1953 és 1963 között gyártottak. Valójában csak akkor vált híressé, amikor Caroll Shelby szerelmese lett a kis sportkocsinak és a Ford V8-as motorjával elkészítette az AC Cobra-t. Az AC Cars még mindig épít autókat és nemrég bejelentette, hogy újraindítja a Cobra gyártását tisztán elektromos vagy turbófeltöltős benzinmotorral.

Az elektromos változat megjelenése is hű marad az eredeti 1962-es Cobra-hoz, de a kaszni alatt lényegesen modernebb lesz, különösen a kormányzás, a fékek és a felfüggesztés tekintetében. A hajtást egy előre szerelt 308 lóerős villanymotor adja, amelynek várható gyorsulása 0-100 km/órára 6,7 másodperc lesz és a maximális sebessége a 190 km/órát is meghaladhatja.

Akkumulátora 54 kWh-os kapacitással rendelkezik és a gyártó szerint körülbelül 240 km tehető meg egy töltéssel. Az akkumulátorcsomaggal sem túl nagy a jármű tömege, csupán 1250 kg, ez kb. 150 kg pluszt jelent a négyhengeres turbóval felszerelt változathoz képest.

Összesen 58 darab teljesen elektromos Cobra készül és mindegyik ára 138 000 angol font (180 000 USD). Szintén 58 példányt gyártanak a Ford 2,3 literes EcoBoost turbós motorjával, amely olcsóbban 85 000 fontért (111 300 dollár) megkapható.

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...