A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

In elektromos autók, hír

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja.

A Hyperion XP-1 úgy hangzik, mint egy űrhajó neve az 1950-es évek sci-fi filmjéből, valójában egy hamarosan megjelenő hidrogén-elektromos szuperautó, amely 1635 kilométer megtehető távolságot ígér.

A hidrogén üzemanyagcellás modul olyan villamos energiát generál, amely meghajtja mind a négy kereket egy háromsebességes sebességváltón keresztül. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a szuperkocsi a 100 km/órát 2,2 másodpercen belül elérje. A legnagyobb sebessége a becslések szerint meghaladja a 356 km/óra sebességet.

A jármű könnyű súlymegtartása a formatervezés egyik fő hangsúlya volt, a gondos mérnöki munka lehetővé teszi a 1248 kilogramm alatti saját tömeget. Az XP-1 készítéséhez szén-titán ötvözetű vázat használ a gyártó. A jármű a hidrogént szénszálból készült tartályokban tárolja.

Az XP-1 karosszériája sima, letisztult az ajtók mögötti széles fenékrésszel. Ezek az érdekes formájú darabok két célt szolgálnak. Aktív aerodinamikai elemek, amelyek javítják a nagy sebességű kanyarodást. Ezen felül napelemekként működnek, amelyek képesek helyzetük megváltoztatására a nap pályáját követve.

Belül az XP-1 csúcstechnológiájú. Sajnos a videóban nem sokat mutatnak a belsőről. Az utas kabin egy 98 colos, ívelt képernyővel rendelkezik, amely érintésmentes. Az autóban utazóknak teljes körű kilátás nyílik a külvilágra egy körbefutó üvegtetőn keresztül.

A jelenlegi hidrogénüzemű járművek legnagyobb hibája az üzemanyag feltöltő infrastruktúra hiánya. Úgy tűnik, hogy a Hyperion szem előtt tartja a megoldást, mert a cég azt állítja, hogy elkészítették a “hidrogén utántöltő ipar forradalmasításának tervét”.

Az XP-1 gyártása 2022-ben kezdődik és a Hyperion 300 szuperautót szándékozik építeni. Még nincs információ az árakról.

Forrás: motor1

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...