A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

In elektromos autók, hír

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja.

A Hyperion XP-1 úgy hangzik, mint egy űrhajó neve az 1950-es évek sci-fi filmjéből, valójában egy hamarosan megjelenő hidrogén-elektromos szuperautó, amely 1635 kilométer megtehető távolságot ígér.

A hidrogén üzemanyagcellás modul olyan villamos energiát generál, amely meghajtja mind a négy kereket egy háromsebességes sebességváltón keresztül. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a szuperkocsi a 100 km/órát 2,2 másodpercen belül elérje. A legnagyobb sebessége a becslések szerint meghaladja a 356 km/óra sebességet.

A jármű könnyű súlymegtartása a formatervezés egyik fő hangsúlya volt, a gondos mérnöki munka lehetővé teszi a 1248 kilogramm alatti saját tömeget. Az XP-1 készítéséhez szén-titán ötvözetű vázat használ a gyártó. A jármű a hidrogént szénszálból készült tartályokban tárolja.

Az XP-1 karosszériája sima, letisztult az ajtók mögötti széles fenékrésszel. Ezek az érdekes formájú darabok két célt szolgálnak. Aktív aerodinamikai elemek, amelyek javítják a nagy sebességű kanyarodást. Ezen felül napelemekként működnek, amelyek képesek helyzetük megváltoztatására a nap pályáját követve.

Belül az XP-1 csúcstechnológiájú. Sajnos a videóban nem sokat mutatnak a belsőről. Az utas kabin egy 98 colos, ívelt képernyővel rendelkezik, amely érintésmentes. Az autóban utazóknak teljes körű kilátás nyílik a külvilágra egy körbefutó üvegtetőn keresztül.

A jelenlegi hidrogénüzemű járművek legnagyobb hibája az üzemanyag feltöltő infrastruktúra hiánya. Úgy tűnik, hogy a Hyperion szem előtt tartja a megoldást, mert a cég azt állítja, hogy elkészítették a “hidrogén utántöltő ipar forradalmasításának tervét”.

Az XP-1 gyártása 2022-ben kezdődik és a Hyperion 300 szuperautót szándékozik építeni. Még nincs információ az árakról.

Forrás: motor1

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...