A Cadillac Lyriq igazi vetélytársa lesz a Tesla X modellnek

In elektromos autók

A Cadillac Lyriq vezető szerepre tör a többi elektromos járművel szemben. A GM észak-amerikai elnöke, Steve Carlisle elárulta, hogy a sorozatgyártásba kerülő modell kevesebb, mint 60 000 dollárba fog kerülni.

Ezzel az árképzéssel már több EV gyártónak is fejfájást okoz, például az Audi E-Tron, a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X is gondban lehet.

Carlisle bejelentette a J.P. Morgan Auto konferencián, az Autonews kérdéseire válaszolva: “Ezt az autót hasonlóan kell árazni, mint ahogy a hagyományos motorral szerelt luxus SUV-okat és hozzá kell tenni egy kis prémiumot.” Bár nem mondott meg konkrét kezdő árat, de Carlisle annyit elárult, hogy a Lyriq ára „nem lesz magas öt számjegyű összeg” és „nem kezdődhet hetessel vagy hatossal.”

A Lyriq a GM új elektromos jármű platformját használja és 2022 végén indul a gyártása. A modell hátsó vagy négykerék-meghajtású lesz, az utóbbi verzió két elektromos motorral rendelkezik.

Az energiát egy kb. 100 kWh kapacitású Ultium akkumulátor biztosítja. Ez lehetővé teszi a Lyriq számára, hogy egyetlen töltéssel 483 km tegyen meg. A tulajdonosok megkapják a gyors töltési időt, mivel a crossover támogatja a 2. szintű töltési sebességet.

A Lyriq csúcstechnológiájú, Super Cruise 33 colos LED-es kijelzővel rendelkezik. Kiemelt extra a fejlett zajszűrő rendszer és a 19 hangszóróval rendelkező AKG Studio audiorendszer, amely „kivételes minőségű és pontos hangzást” ígér.

 

Forrás: carscoops

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...