A 940 lóerőre húzott Posaidon Mercedes-AMG G63, a szuper gyors SUV

In bemutató

A 940 lóerő már önmagában lenyűgöző, de várjon, még nem tudja a nyomatékot.

A Mercedes G-osztály sok éven keresztül a terepjáró képességeiről volt híres, de az AMG szakemberei rátették kezüket a SUV-ra, hogy megnöveljék a teljesítményét is a népszerű terepjárónak. Láthatjuk ahogyan a nagy teljesítményű G-Wagens jól részesedik a SUV-ok piacából.

Egy extra erős G-osztály hogy hangzik, létezik AMG GT R gyorsulás egy 2,5 tonnás járművel? Igen, a Posaidon G63 mindössze 3,6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát álló helyzetből.

A gyári biturbó V8-as G63 sincs erő hiányban, egészséges 585 lóerőt és 850 Nm-t kínál. A Posaidon csodát művelt a 4,0 literes motorral, sikerült megdöbbentő 940 lóerőt és 1278 Newtonméter nyomatékot kihozni a motorból.

Nem volt könnyű ennyi energiát kihúzni az eredeti V8-ból, de a tuningműhely kicserélte az eredeti turbófeltöltőket egyedi darabokra és egy új kipufogórendszert is felszerelt az autó alá. A Posaidon elhelyezett egy kiegészítő tartályt a víz/metanol befecskendező rendszer adagolására, ezzel extra nyomás értek el, a beavatkozással megkapták a hihetetlen lóerő- és nyomatékértékeket.

Magától értetődik, hogy a tuningolás kiterjedt a szoftver optimalizálásra is. A szoftver a legnagyobb sebességet elektronikusan 280 km/óránál szabályozza, ami rendkívüli egy ilyen tégla formájú autónál.

Forrás: motor1

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...