Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a nagy teljesítmény és az alacsony fogyasztás volt, a környezettudatosság megtartásával.

A plug-in hibrid rendszert egy soros hat hengeres motorral párosították, amely a BMW TwinPower Turbo technológiáját használja, a benzinmotor 286 lóerős. Az ICE hajtást egy elektromos motorhoz csatlakoztatták, amely további 109 lóerőt biztosít, a kombinált teljesítmény 394 lóerő és 600 Nm nyomaték. A motorhoz kapcsolódik egy 8 sebességes Steptronic váltó és az intelligens BMW xDrive négykerék meghajtás.

A német autógyártó szerint az 545e xDrive 4,7 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót, a maximális sebessége pedig 250 km/óra. Tisztán villamos energiával az autó elérheti 140 km/órás maximális sebességet és az elektromos hatótávolsága 54-57 km. Az 545e xDrive átlagos üzemanyag-fogyasztása 2,1 – 2,4 liter/100 km.

Számos vezetési módot terveztek az autóba. A hibrid mód az alapértelmezett beállítás, kiegyensúlyozott beállítást és intelligens kapcsolatot biztosít a belső égésű motor és az elektromos hajtás között. Ha a járművezető kétszer megnyomja a hibrid gombot, akkor a jobb hatékonyság érdekében a Hybrid Eco Pro nevű optimalizált mód aktiválódik. Jól jöhet a Sport mód, amikor a teljes 394 lóerős teljesítmény rendelkezésre áll. Végül, de nem utolsósorban használható tisztán elektromos üzemmódban is a kocsi.

Más elektromos BMW modellekhez hasonlóan az 545e xDrive rendelkezik hangjelzéssel, amely figyelmezteti a gyalogosokat közeledtéről. A hangjelzést Hans Zimmer zeneszerzővel együttműködve hozták létre.

A BMW 545e xDrive a cég eDrive Zone szolgáltatását is használja. Az autó navigációs rendszerével megtervezett utazás alapján a hajtás automatikus átkapcsol tisztán elektromos üzemmódra, amikor belép az alacsony kibocsájtási városi zónákba vagy a belvárosba.

A BMW még nem tette közzé a modell árát és nem jelentette be a modell pontos megjelenésének időpontját.

Forrás: carscoops

Verified by MonsterInsights