A Hyundai Kona Electric egyetlen töltéssel megtesz 1000 kilométert

In elektromos autók, hír

A Hyundai új elektromos hatótáv rekordot állított fel három Kona Electric részvételével, amelyeket három napon keresztül teszteltek a németországi Lausitzring pályán.

A kísérlet végén mind a három nulla kibocsátású autó egy akkumulátortöltéssel meghaladta az 1000 km-es célt, pontosan 1018, 1024 és 1026 kilométert tettek meg.

A közel 35 órán át tartó tesztben három csapat vett részt, kettő a Hyundai és egy az AutoBild részéről. A tesztet a Dekra, az európai járművizsgáló cég felügyelte, amely 2017 óta üzemelteti a Lausitzring pályát és ellenőrizte például a gumiabroncsok légnyomását is. A légkondicionáló és a szórakoztató rendszereket kikapcsolták, de a nappali menetjelző lámpákat bekapcsolták a törvényi előírásoknak megfelelően.

A harmadik nap végére 36 sofőrváltást rögzítettek, az autók átlagos sebessége 29–31 km/óra volt. A Hyundai szerint ezek tükrözik az Európában jellemző belvárosi forgalom sebességet, beleértve a lámpánál bekövetkező elindulásokat és a lakóövezeteket is, ahol a sebességkorlátozás 30 km/óra.

“Ezzel a teszttel a Kona Electric megerősítette, amit már sok Hyundai tulajdonos tud. Egy megbízható, hatékony és környezetbarát SUV, amely mindennapi használatra tökéletes választás” – mondta Jurgen Keller, a Hyundai Germany ügyvezető igazgatója. “A Kona Electric vagy más Hyundai EV motorokkal gyártott autót vásárlók számíthatnak arra, hogy nagyobb távolságokat tehetnek anélkül, hogy a töltések miatt éreznék a hosszúnak az utakat.”

Forrás: carscoops

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...