A Hyundai Kona Electric egyetlen töltéssel megtesz 1000 kilométert

In elektromos autók, hír

A Hyundai új elektromos hatótáv rekordot állított fel három Kona Electric részvételével, amelyeket három napon keresztül teszteltek a németországi Lausitzring pályán.

A kísérlet végén mind a három nulla kibocsátású autó egy akkumulátortöltéssel meghaladta az 1000 km-es célt, pontosan 1018, 1024 és 1026 kilométert tettek meg.

A közel 35 órán át tartó tesztben három csapat vett részt, kettő a Hyundai és egy az AutoBild részéről. A tesztet a Dekra, az európai járművizsgáló cég felügyelte, amely 2017 óta üzemelteti a Lausitzring pályát és ellenőrizte például a gumiabroncsok légnyomását is. A légkondicionáló és a szórakoztató rendszereket kikapcsolták, de a nappali menetjelző lámpákat bekapcsolták a törvényi előírásoknak megfelelően.

A harmadik nap végére 36 sofőrváltást rögzítettek, az autók átlagos sebessége 29–31 km/óra volt. A Hyundai szerint ezek tükrözik az Európában jellemző belvárosi forgalom sebességet, beleértve a lámpánál bekövetkező elindulásokat és a lakóövezeteket is, ahol a sebességkorlátozás 30 km/óra.

“Ezzel a teszttel a Kona Electric megerősítette, amit már sok Hyundai tulajdonos tud. Egy megbízható, hatékony és környezetbarát SUV, amely mindennapi használatra tökéletes választás” – mondta Jurgen Keller, a Hyundai Germany ügyvezető igazgatója. “A Kona Electric vagy más Hyundai EV motorokkal gyártott autót vásárlók számíthatnak arra, hogy nagyobb távolságokat tehetnek anélkül, hogy a töltések miatt éreznék a hosszúnak az utakat.”

Forrás: carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...