A páncélozott Inkas Mercedes-AMG G63 Limo, a konfliktuskezelő

In bemutató, Téma

Nyújtsa ki a lábát és nézze a televíziót, miközben a legnagyobb biztonságban utazik, védve a lőfegyverek tüzétől.

Korábban már láthattunk az Inkas kanadai cég által készített egyedi páncélozott alkotásokat. Láttunk már Mercedes-AMG G63 SUV-ot, amelyet kissé megnyújtottak, teleraktak luxussal és elegendő páncélzattal szereltek fel, hogy felfogják a puskákból kilőtt lövedékeket. Ez azonban az előző generációs G-osztály volt. Most a gyártó visszatért egy fekete új modellel.

Az egész egy gyári 2020-as gyártású G63-mal kezdődik. Inkas a SUV tengelytávját 4,4 méterre nyújtja, bár az ülések száma mindössze négy embernek elegendő. Az autóban utazók hihetetlen luxust élveznek a teljesen lehajtható kapitányi foteloknak köszönhetően, amelyek fűtési és masszázsfunkciókkal vannak kiegészítve. Választható a bőr vagy az Alcantara kárpitozással és ha a golyóálló üveg nem elég, akkor az első ülés és a hátsó rész közötti motoros válaszfal egyben egy 4K síkképernyős televízió. A hangzás egy prémium audiorendszeren keresztül érkezik, amit hátsó ülések közé szerelt vezérlőegységről irányíthat.

Az Inkas természetesen nem csupán luxusautókat épít. A korábbi G63 modellhez hasonlóan ez a limuzin is páncélozott, megfelel a CEN 1063 BR6 védelmi előírásainak. Ez azt jelenti, hogy blokkolja a 7,62-es kézi lőfegyverek tűzét és a padló képes ellenállni egyidejűleg robbanó két gránát erejének. Az autó hatalmas tömegének kezelése érdekében az Inkas új felfüggesztést szerelt az autóba, de a motor teljesítménye változatlan marad. A G63 így is 577 lóerőt biztosít a kettő turbófeltöltővel ellátott 4,0 literes V8-ból.

Inkas szerint a páncélozott G63 Limo különféle belső elrendezéssel rendelhető, hogy megfeleljen a vásárlók speciális igényeinek. A vállalat nem említi a költségeket, de el lehet képzelni, hogy egy ilyen járgány előállítása nem olcsó. Az Inkas korábbi modelljének ára 1,2 millió dollár volt, tehát valószínűleg ettől csak több lehet.

Forrás: motor1

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...