Egerben folytatódik a rally, folytatódik a Peugeot Kupa

Peugeot Kupa

A tragikusan, idő előtt befejeződött miskolci verseny után a versenyzők és rajongók elbúcsúztatták a balesetben elhunyt navigátort, akinek emléke tovább él minden rajongó szívében. A Peugeot Kupa indulói a miskolci futamon külön matricával emlékeznek elvesztett sporttársukra.

Minden versenyző és navigátor tisztában van azzal, hogy az a sportág, amit szenvedéllyel űznek, milyen veszélyeket rejt magában. Ennek tudatában vállalják versenyről versenyre a megmérettetést, ami ezúttal Egerben folytatódik szeptember 5-én és 6-án.

 

A korábban éveken át szezonnyitónak számító egri versenyt a koronavírus szeptember első hetére száműzte. A tempós pályák tavasszal is nagy feladatot állítanak a versenyzők elé, de az őszi, nyirkos aszfalt talán most még nagyobb kihívást jelent a csapatoknak.

Peugeot Kupa

Egy értékelt futam, négy célba érkező 208 R2 versenyautó után a Peugeot Kupa mezőnye a harmadik fordulóra már hat párosra gyarapodott. Maricsekék nyerték a szezonnyitót, de már akkor látszott, hogy nem lesz könnyű dolga a rutinos pilótának. A Kupában újoncnak számító Német Gábor és navigátora, Adorján Szabolcs nagyon komoly tempót diktál. Tábori Ákos már tavaly is versenyzett Peugeot 208 R2 versenyautóval, de idén lépett be a Kupások közé, csakúgy, mint a gokartozást ralira váltó Viszló Csaba, aki Csökő Zoltán után most Czakó Janekkel vág neki az egri versenynek. Hibjánék komoly meccset vívtak Hangodiékkal, mindkét pilóta szeretné bebizonyítani, hogy egyre jobban ismeri autóját.

Az Eger Rally két versenynappal várja az érdeklődőket. Szombat délután a hivatalos rajtceremónia után két hosszú szakaszt kell teljesítenie a mezőnynek. A Dobó térről rajtoló párosok számára külön kihívás lesz, hogy a verseny leghosszabb gyorsaságiját, a 23 kilométeres szakaszt másodszorra már sötétben kell teljesíteniük. Vasárnap három rövidebb gyorsasági szerepel a programban, ezeken kell háromszor ’körbeszaladniuk’ a kis Peugeot 208 R2-es autóikkal a Kupában szereplőknek. Vasárnap estére kiderül, ki volt a leggyorsabb az egri viadalon.

Peugeot Kupa

Természetesen, ahogy korábban is, idén is a PIRELLI a gumiszállítója a Peugeot Kupának. Mezey Tamás, a PIRELLI szakértője szerint a késő esti szakaszon és a vasárnap reggeli első körben lehet taktikázni a gumikkal, de különben viszonylag könnyű dolga lesz a versenyzőknek és talán a nézőknek is, hiszen a hétvégére kellemes, 24-28 fokos száraz időt ígérnek az időjárás jelentések.

A kupasorozatban a technikai hátteret és a mérnöki segítséget a Tagai Racing Technology biztosítja az indulók számára. Tagai Tamás csapata most is Peugeot Sátortáborral fogadja majd a szervizbe látogatókat.

Találkozzunk hétvégén Egerben, a pályák mellett, vagy a Tárkányi úton található szervizparkban!

 

A Peugeot 208 Rally Cup Hungary állása az Eger Rally előtt:

 

  1. Maricsek Miklós – Paizs Róbert Rally Cafe Racing Kft Peugeot 208 R2        13
    2.         Német Gábor –  Adorján Szabolcs              Juhász-Média Kft.                   Peugeot 208 R2        10
    3.         Hibján József –  Szollár Csaba                        TMC Rallysport KFT. Peugeot 208 R2          6
    4.         Hangodi Bendegúz – Patkó Gábor             HQ Racing Sport Kft.             Peugeot 208 R2        6
    5.         Viszló Csaba –   Csökő Zoltán                        Topp-Cars                              Peugeot 208 R2      DNF

Forrás: Duen.hu

Verified by MonsterInsights