Ennek a különleges felhasználású Tesla S modellnek 350 kilométeres hatótávja van

In elektromos autók

Coleman, az Egyesült Királyságba működő cég „The Whisper Hearse” -nek hívja ezt az egyedileg elkészített elektromos autót.

Coleman Milne temetkezési célokra szolgáló autókat és különleges limuzinokat készítő szakember most jelentette be, hogy a nem rég elkészült Tesla Model S alapra készített halottaskocsit nagyon hamar értékesítette. Ha valamiért úgy gondolja, hogy látott már ilyen kocsit, az valószínűleg azért van, mert Németországban Binz.E néven is forgalomba helyeztek már egy ugyanilyen e-autót.

Most a Binz.E-t némi módosítás után az Egyesült Királyságban értékesítették a Coleman segítségével. A jármű lényegében egy Tesla Model S, amelyet a különleges felhasználási célnak megfelelően megnyújtottak; miközben az autó hatótávolság állítólag 350 km.

Tengelytávját 3,8 méterre növelték, teljes hossza pedig 5819 centiméterre változott. Szinte ugyan akkora, mint a Binz által korábban készített halottaskocsi, amelynek alapja egy Mercedes-Benz E osztály.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért kell ilyen környezetbarát halottaskocsikat készíteni. A válasz egyszerű, egyre több európai városban külön díjakat kell fizetni az ICE meghajtású járművekre, ha behajtanak a nagyvárosok központjába. Azonban minden elektromos jármű mentesül a díjak befizetésétől, ezért kifejezetten azokban a városokban használnak majd az ilyen autókat, ahol környezetterhelési díjakat vetnek ki az autósokra (London például egy ilyen város, ahol a benzin vagy dízelüzemű jármű behajtásáért fizetni kell).

Forrás: insidieevs

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...