Ennek a különleges felhasználású Tesla S modellnek 350 kilométeres hatótávja van

In elektromos autók

Coleman, az Egyesült Királyságba működő cég „The Whisper Hearse” -nek hívja ezt az egyedileg elkészített elektromos autót.

Coleman Milne temetkezési célokra szolgáló autókat és különleges limuzinokat készítő szakember most jelentette be, hogy a nem rég elkészült Tesla Model S alapra készített halottaskocsit nagyon hamar értékesítette. Ha valamiért úgy gondolja, hogy látott már ilyen kocsit, az valószínűleg azért van, mert Németországban Binz.E néven is forgalomba helyeztek már egy ugyanilyen e-autót.

Most a Binz.E-t némi módosítás után az Egyesült Királyságban értékesítették a Coleman segítségével. A jármű lényegében egy Tesla Model S, amelyet a különleges felhasználási célnak megfelelően megnyújtottak; miközben az autó hatótávolság állítólag 350 km.

Tengelytávját 3,8 méterre növelték, teljes hossza pedig 5819 centiméterre változott. Szinte ugyan akkora, mint a Binz által korábban készített halottaskocsi, amelynek alapja egy Mercedes-Benz E osztály.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért kell ilyen környezetbarát halottaskocsikat készíteni. A válasz egyszerű, egyre több európai városban külön díjakat kell fizetni az ICE meghajtású járművekre, ha behajtanak a nagyvárosok központjába. Azonban minden elektromos jármű mentesül a díjak befizetésétől, ezért kifejezetten azokban a városokban használnak majd az ilyen autókat, ahol környezetterhelési díjakat vetnek ki az autósokra (London például egy ilyen város, ahol a benzin vagy dízelüzemű jármű behajtásáért fizetni kell).

Forrás: insidieevs

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...