A Porsche Panamera Full Electric, nem lehet a Taycan ellenfele

In bemutató, elektromos autók

Az autók villamosítása egyre kevésbé meglepő, szinte valamennyi modellből készül valamilyen elektromos verzió.

Amikor a teljesen elektromos Porsche Taycan megjelent, szinte mindenki gyorsan elítélte és a Panamera elektromos változatának titulálta. Sokan hajlamosak elhamarkodottan ítélkezni, pedig még nem is tudta, hogy a Panamera méreteiben jóval nagyobb, mint a Taycan. Miután a két modellt számtalan összehasonlításban láthattuk kiderült, hogy a két autónak vannak ugyan közös vonásai, de más tervezőasztalon készültek.

Mit gondol egy teljesen elektromos Panamera-ról? Felesleges? Vagy inkább jó húzás? Már meg sem lepődött? Úgy tűnik, hogy a Porsche vezetősége döntött és kihasználja az elektromos luxusautók szegmensében betöltött szerepét.

A 2021-es facelift Panamera világpremierje után a GoAuto Australia-nak adott interjúban a Porsche termékcsalád alelnöke, Dr. Thomas Friemuth elárulta, hogy a négytajtós luxussedan teljes elektromos változatát fontolgatják.

Porsche Panamera GTS 2021

“Folyamatosan figyelnünk kell, hogy merre halad az elektromos autók piaca és pontosan követjük, hogy mi történik a Taycan-nal, és akkor a megfelelő időben a közeljövőben meghozzuk a döntést” – mondta Friemuth.

Friemuth hangsúlyozta, hogy a Panamera nagyobb, mint a Taycan. Ez egy nagy autó, sok belső térrel. Majd hozzátette, hogy a Taycan egy teljesen más autó.

A Porsche lépése a Panamera teljes villamosítására nem lenne meglepő. A Panamera európai értékesítésének már a többsége plug-in hibrid, ráadásul több Taycan-t rendeltek, mint amennyit gyártani képesek, ezért egyre több a késés a kiszállításban.

Forrás: motor1

You may also read!

A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből. A német autógyártó felkészült a régóta

Read More...

A RevoZport Tesla X modell, egy igazán látványos EV

Nem mindig mutat jól egy átépített terepjáró, néha túl lőnek a célon a tervezők és úgy néz ki, mint

Read More...

A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett. A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a

Read More...