A Porsche Panamera Full Electric, nem lehet a Taycan ellenfele

In bemutató, elektromos autók

Az autók villamosítása egyre kevésbé meglepő, szinte valamennyi modellből készül valamilyen elektromos verzió.

Amikor a teljesen elektromos Porsche Taycan megjelent, szinte mindenki gyorsan elítélte és a Panamera elektromos változatának titulálta. Sokan hajlamosak elhamarkodottan ítélkezni, pedig még nem is tudta, hogy a Panamera méreteiben jóval nagyobb, mint a Taycan. Miután a két modellt számtalan összehasonlításban láthattuk kiderült, hogy a két autónak vannak ugyan közös vonásai, de más tervezőasztalon készültek.

Mit gondol egy teljesen elektromos Panamera-ról? Felesleges? Vagy inkább jó húzás? Már meg sem lepődött? Úgy tűnik, hogy a Porsche vezetősége döntött és kihasználja az elektromos luxusautók szegmensében betöltött szerepét.

A 2021-es facelift Panamera világpremierje után a GoAuto Australia-nak adott interjúban a Porsche termékcsalád alelnöke, Dr. Thomas Friemuth elárulta, hogy a négytajtós luxussedan teljes elektromos változatát fontolgatják.

Porsche Panamera GTS 2021

“Folyamatosan figyelnünk kell, hogy merre halad az elektromos autók piaca és pontosan követjük, hogy mi történik a Taycan-nal, és akkor a megfelelő időben a közeljövőben meghozzuk a döntést” – mondta Friemuth.

Friemuth hangsúlyozta, hogy a Panamera nagyobb, mint a Taycan. Ez egy nagy autó, sok belső térrel. Majd hozzátette, hogy a Taycan egy teljesen más autó.

A Porsche lépése a Panamera teljes villamosítására nem lenne meglepő. A Panamera európai értékesítésének már a többsége plug-in hibrid, ráadásul több Taycan-t rendeltek, mint amennyit gyártani képesek, ezért egyre több a késés a kiszállításban.

Forrás: motor1

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...