A Mansory által tuningolt Porsche Cayenne, több mint amire számítani lehet

In bemutató, hír

A kezelés után a teljesítmény 690 lóerőre növekedett.

A Mansory név hallatán mindenki felkapja a fejét, mert tudja, ha a csúcskategóriás szuperautókhoz hozzányúl a műhely, abból mindig valami különleges lesz. Legutóbbi munkájuk is ezt bizonyítja, a Porsche Cayenne kapott néhány kiegészítőt, amelyekkel látványosan megváltozott a stuttgarti SUV úgynevezett „Coupe” változata.

A minimális módosítás a szénszálas fekete motorháztető, amely jól illeszkedik a magasépítésű Porsche élénk narancsszínű kasztnijához. A könnyű anyagból több is felkerült az autóra. Szénszálas az első légbeömlő az első sárvédőknél. A tükörborítás felső részét és az oldalsó küszöböket is a könnyű anyagra cserélték. Még a hátsó kerékívek is részesültek szénszálas kezelésben, nem beszélve a hátsó tekintélyes tetőspoilerről.

A Cayenne és a Cayenne Coupe egyedileg gyártott, 23 colos könnyűfém kerekeket kapott matt fekete kivitelben és 315/25 R23 nagy teljesítményre tervezett Continental abroncsokkal. Belül a Mansory cég a „legfinomabb bőrt” használta, hogy szinte az összes látható felületet eltakarja, miközben rengeteg szénszálas betétet és egy Alcantara tetőborítást adott a utastérhez.

Komolyabb lóerő növelés nélkül nem lenne teljes tuningcsomag. A Mansory akár 690 lóerőt és 900 Nm teljesítményt is képes kipréselni a V8-as motorból. Az újratervezett ECU és a módosított kipufogórendszer segítségével 3,2 másodperc alatt oldja meg a 100 km/órás sprintet és a maximális sebessége 300 km/óra.

A Mansory által módosított autók lavinája még csak most indul be igazán, a német tuningműhely nemrég bejelentette az Audi RS Q8, a Porsche Taycan és a Ferrari modelltriójának (F8 Tributo, a Portofino és a 812 Superfast) átépítését.

Forrás: motor1

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...