A VW terve, hogy évente 500 000 ID.4-et fog gyártani

In elektromos autók

A Volkswagen vezetősége úgy gondolja, hogy évente 500 000 példány ad el az ID.4-ből.

A német autógyártó felkészült a régóta várt ID.4 világpiaci bevezetésére. A gyáróriás egy nemrégiben készült interjút tett közzé. A beszélgetés a VW vezérigazgatójával, Ralf Brandstätterrel és az e-mobilitásért felelős igazgatóság tagjával, Thomas Ulbrichtel készült.

Az interjúban megvitatták az ID.4 várható piaci részesedését és a vállalat elektromos autó irányzatát. Arra a kérdésre, hogy miért gyártják az ID.4-et Európában, Kínában és az Egyesült Államokban, Brandstätter kijelentette, hogy az autógyártó 2025-ig 1,5 millió elektromos járművet kíván készíteni, a nagy mennyiségű EV egyharmada ID.4 lesz, a gyártás és forgalmazás így leegyszerűsödik.

„A Volkswagen az e-mobilitás világpiaci vezetőjévé akar válni – de ehhez rengeteget kell még dolgoznunk. A Volkswagen a kitűzött célok elérése érdekében körülbelül 11 milliárd eurót fektet be 2024-ig ”- jelentette ki.

„Véleményünk szerint az ID.4 az e-terepjárók legfontosabb piaci szereplője lesz, minden megteszünk, hogy ebben a szegmensben sikeresek legyünk. Felkészülünk, hogy a Volkswagen 2025-ben már évente összesen 1,5 millió e-autót fog gyártani. Valószínűleg az ID.4 felel meg majd legjobban a vásárlóközönség igényeinek. Az ID.4 lesz az autógyártásunk mozgatórugója. ”

Ulbrich hozzátette, hogy az autógyártó MEB platformjának globális bevezetésének köszönhetően a VW 2029-ig nagyjából 20 millió teljesen elektromos autó elkészítését tervezi.

A VW az ID.4 világpremierjét szeptember 23-án tartja meg, a közelmúltban bemutatott videó szerint az autó számos újítást tartogat, amelyeket az EV-k idáig nem tudtak, például 1900 kg-ot képes vontatni.

Forrás: carscoops

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...