A Tesla Model 3 kínos hibája, elbukott a kínai fékteszten

In elektromos autók

Érdekes módon a hibák bemutatására több saját próbát is végeztek Kínában. A tesztek közben a Tesla nem tudta teljesíteni féktesztet a biztonsági bemutatókon.

Az autonóm vészfékező rendszerek napjainkban már általánossá váltak az autóiparban. Valamennyi autógyártó az életek megóvása érdekében fejleszti és építi járműveibe. A gyakorlatban azonban nem mindig működnek rendeltetésszerűen.

Az elmúlt években az automata vészfékező rendszerek különféle tesztjeit hajtották végre és sajnos számos márka nagyon rosszul szerepelt a próbákon. A közzétett videók alapján a Tesla is felkerül az elbukottak listájára?

Nemrég Kínában végrehajtott biztonsági bemutatón egy fehér Tesla Model 3, az AEB-rendszer (automata vészfék) tesztelésén egy gyalogost imitáló próbabábu felé közeledik. Az EV nem vette észre az útját keresztező bábut és még nagy sebességgel elütötte. Egy másik videóban egy piros Model 3 látható, amint egy gyalogos átkelőhelyen sétáló próbabábu felé halad.

Az elég rossz minőségű második videón látható, hogy a 3-as modell felismert egy tárgyat maga előtt, mert a központi képernyőn vörös jelzés jelenik meg, azonban az autó amikor érzékelte az elé kerülő próbabábut, már késő volt. Ha ez egy valódi ember lett volna, az eredmény akár halálos baleset is lehetne.

Az USA-ban az AAA (amerikai autóklubok szövetsége) tavaly elvégzett egy hasonló tesztsorozatot és kiderült, hogy 48 km/órás (30 mérföld/óra) sebességnél nem minden tesztelt jármű tudta jelentősen csökkenteni az ütközési sebességet vagy megállítani az autót és a Tesla is a rosszul teljesítő kocsik közé tartozik. A Jalopnik amerikai online autós magazin megjegyezte, hogy küzdöttek az autók, hogy teljesítsék a tesztet. Kiderült, hogy még van bőven hiba és fejleszteni kell az aktív rendszereket.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...