A Volvo első teljesen elektromos autója az új XC40 gyártása elkezdődött és hamarosan indulnak a szállítások

In elektromos autók

A Volvo pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az XC40 Recharge P8 AWD-t és arra számított, hogy az elektromos terepjáró rövid időn belül a márkakereskedésekbe kerül.

Nem így alakult, de a svéd autógyártó éppen most jelentette be, hogy megkezdődött az első e-Volvo gyártása a belgiumi üzemben. A korai foglalással rendelkező ügyfelek várakozása rövidesen véget ér, mivel az első autókat még ebben a hónapban kiszállítják az európai ügyfeleknek.

A Volvo szerint az XC40 Recharge P8 AWD iránti igény erős, minden az idei évben gyártásba kerülő autót előre eladtak. A rendeléseket továbbra is rendben felveszik, de a most vásárló ügyfelek leghamarabb a következő év elején kapják meg az elektromos Volvo-t.

“A mai nap rendkívül fontos pillanat a Volvo Cars és valamennyi alkalmazottunk számára itt, Gentben” – mondta Javier Varela, a globális műveletekért és minőségért felelős vezető. “Folytatjuk autóink villamosítását, a genti üzem az igazi példa a gyártási hálózatunk számára.

A sorozatgyártás kezdete egy fontos előkészület után indulhatott be, a genti üzem idáig korlátozott számú járművet épített. A gyártósor beindítása előtt az összes gyártásban érintett személy átfogó képzést kapott az elektromos autók biztonságos készítéséről.”

Az XC40 Recharge P8 AWD a Geely-csoporton belül a közösen kifejlesztett kompakt moduláris architektúrán (CMA) alapul, a teljes elektromos hajtáslánc megegyezik a 2021-es Polestar 2-vel. A hajtásról két villanymotor gondoskodik, együttes teljesítményük 408 lóerő, amelyek lehetővé teszik az XC40 Recharge számára, hogy nulláról 100 km/órára 4,9 másodperc alatt sprinteljen és 180 km/óra maximális sebességet érjen el.

A motorokat egy 78 kWh-s lítium-ion akkumulátor hajtja, amely lehetővé teszik az elektromos terepjárónak akár 418 km megtételét (WLTP). A gyorstöltő rendszer használatával az akkumulátor 80 %-os feltöltése körülbelül 40 perc alatt megtörténik.

A Volvo XC40 Recharge P8 AWD ára Németországban 60 437 eurótól indul (kormányzati támogatások nélkül). A hazai árképzésről még nincs információ.

Forrás: carscoops

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...