A VW Golf GTI balesete 240 km/óránál, sokkal rosszabbul is végződhetett volna

In hír, Téma

Íme egy új videó, hogy miért nem éri meg a száguldozás még az autópályákon sem. A híres német autobahn sem biztonságos, pedig talán az ott élők jobban hozzászokhattak a sebességkorlátozás nélküli közlekedéshez.

Nem titok, hogy a német autópálya a világ egyik közlekedési csodája. Még azoknak is, akik ritkán jutnak el oda, tudják, miről van szó, amikor valaki megemlíti Németország autópályáit. A közlekedési kultúrától függetlenül a YouTuber, Eren Carpool balesetbe keveredett, amelyet a hírhedt autobahn-ok kritikus problémája okozott. A korlátozás nélküli sebesség, ami a gyorsabb belső és a lassabb külső sáv közötti nagyon nagy sebességkülönbség okoz.

Szinte elkerülhetetlen, hogy ilyen nagyszámú és nagyon eltérő sebességgel haladó autó közlekedési kihívásokkal jár. Egyébként a forgalom napjainkban kissé gyérebb, mint máskor, a Covid-19 hatásai miatt, de nyilvánvaló, hogy balesetek mégis előfordulhatnak.

A felvételen egyértelmű, hogy a VW sofőrje csak a saját sávjában, a gyors sávban kívánt haladni, hogy hamarabb a céljához érjen, amikor egy Skoda Rapid vezetője úgy döntött, hogy sávot vált. Nem ismerjük az Autobahn pontos szabályait és előírásait, így nem tudunk nyilatkozni, hogy ki a hibás, de egyértelmű, hogy itt is a dashcam felvételének nagy jelentősége lesz, ha majd benyújtják a biztosítási kártérítési igényt.

A Golf-ot vezető sofőr jó reflexeinek és az autó kitűnő irányíthatóságának köszönhetően a vészfékezés során egyenes vonalban tudta tartani a járművet – nyilván nagy szerepe volt a menetstabilizátornak és a blokkolásgátlónak. Sajnos ezek ellenére az ütközést nem tudta elkerülni és az autója jobb oldala összetört, de a legfontosabb, hogy mind a két autó vezetője sértetlenül megúszta az esetet, pedig a nagy sebesség miatt sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

A videó után felmerül a kérdés, hogy az autonóm vezetési rendszerek és más biztonsági segédeszközök megakadályozták volna a baleset bekövetkezését. Az emberek hihetetlen összetett lények, de egy biztos, mindig fogékonyak leszünk a hibázásra.

Legyen sokkal körültekintőbb, hogy biztonságban legyen az utakon.

Forrás: motor1

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...