Nagyon jól fogynak az Xpeng elektromos autói

In elektromos autók

A P7 elektromos autó megjelenésével új értékesítési rekordokat ért el az Xpeng.

A kínai elektromos autógyártó, az Xpeng bejelentette, hogy fennállása óta, most szeptemberben elérte az eladási csúcsot, összesen 3478 P7 sedan-t és G3 kompakt SUV-ot szállítottak ki az ügyfelekhez.

Ez 145% -os növekedést jelent az egy évvel ezelőtt eladásokhoz képest. Az óriási előrendelési mennyiséggel lehetővé vált az Xpeng számára, hogy a harmadik negyedévtől a gyártási mennyiséget 266 %-kal megemelje és még 8578 autót készítsen év végéig (ez szintén új rekord számára).

Úgy tűnik, hogy ezt a hatalmas növekedést az újonnan bevezetett P7-nek köszönheti, amely júniusban lépett piacra.

Eladási eredmények:

  • Xpeng P7: 2573 eladott autó szeptemberben és 6210 értékesítés a harmadik negyedévben,
  • Xpeng G3: 905 eladott autó szeptemberben és 2368 értékesítés a harmadik negyedévben.

A növekvő érdeklődés hatására az Xpeng már a gyártási kapacitását növelését tervezi. A társaság nemrégiben letette az alapkövet új Guangzhou-i üzemében, amelynek 2022 decemberére kellene elkészülnie.

Jó látni, hogy a kínai gyártók, mint az Xpeng és a NIO, fokozatosan kapcsolódnak be a nemzetközi eladásokba. Azonban még korai lenne megmondani, hogy meddig képesek a sikert fenntartani, de mindenképpen jó irányba haladnak.

A fejlődésük fontos része, ha a jövőben növelni tudják az értékesítéseket Európában, majd később Észak-Amerikában is. Az Xpeng X3 első európai megrendeléseit már útnak indították Norvégiába.

Forrás: insideevs

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...